Автор: Илияна Ангелова Циганско лято, аромат на кафе, детски забавления, хубава

...
Автор: Илияна Ангелова
Циганско лято, аромат на кафе, детски забавления, хубава
Коментари Харесай

Музика, забавления и арт павилиони - базар „Капана“ се пука ...

Автор: Илияна Ангелова

Циганско лято, мирис на кафе, детски занимания, хубава музика, занаятчийска бира, арт павилиони...достатъчно доста мотиви пловдивчани и гостите на града да препълнят терена против пощата, където през този уикенд е настанен базар „ Капана “.



На не доста огромно пространство всеки може да откри нещо за себе си и в това време да се забавлява със фамилията или приятелите си. В зоната на базара за дребните смелчаци има издигната стена за катерене и две бънджита. Малчуганите пък могат да се забавляват с кутия на тайните, на която има вградени куп занимателни игри – лабиринти, секрети ключалки, катинари, антично сметало и още доста провокации, които да предизвикат въображението им.

Само за 5 лв. ценителите на хубавите книги могат да открият забавни заглавия – от фантастика до наши и непознати класици на антикварния павилион на Александър Костов.



„ Радва ме, че доста младежи се стопират и купуват книги. Не е правилно, че актуалното потомство не чете “, уверен е книжарят.

Катя Мачкова пък притегля посетителите с националните шевици, носии и аксесоари за тържествени мотиви, направени в духа на българския фолклор.



„ Носиите се купуват за празници като Коледа, фестивали и събори. Има обаче облекла, които могат да се носят и в всекидневието – бродирани с шевици тениски, рокли и ризи “, споделя момичето и има вяра, че българският дух е жив, тъй като ползата към националните носии и претекстове е огромен.



Пред павилиона на Стефан, който продава остарели плочи, се стопират най-вече ценители на рок и поп музиката. Не липсват обаче и фенове на фънк, джаз и диско музиката, само че са по-малко.

Благотворителният щанд на фондация „ Нощ на ангелите “ също рядко остава без клиенти. Много хора, които не купуват нищо, пускат своите дарения в кутията “, споделя

Радостина Димитрова, която е член на благотворителната организация. Тази година идеите, които поддържат са пет – за Кармен, Веси, Иван, Даниел и Калин.

Освен био храни и козметика, декоративни свещи, бутикови и арт аксесоари, лимитирани облекла и бижута, гостите на базара могат да опитат ориенталски сладкиши и да пият хубаво, ароматно кафе.

Базарът ще е отворен и на следващия ден, а синоптиците дават обещание, че и циганското лято няма да си отиде.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР