Автомобилните производители отчитат все по-ниско търсене на нови автомобили в

...
Автомобилните производители отчитат все по-ниско търсене на нови автомобили в
Коментари Харесай

Търсенето на нови коли намалява - цените им трябва да спрат да се покачват

Автомобилните производители регистрират все по-ниско търсене на нови коли в Европа и Северна Америка. Според анализаторите това се дължи на обстоятелството, че потребителите се въздържат от покупка на нов автомобил поради по-високите цени и пазят парите си за неща от първа нужда.

Въпреки че някои първокласни марки като Ferrari и Mercedes-Benz покачиха прогнозите си за продажби заради продължаващото високо търсене на топ моделите им, вероятностите за по-голямата част от промишлеността стават все по-мрачни.

" Новите поръчки спадат ", споделя основният изпълнителен шеф на BMW Оливър Зипс по време на диалог за облагите на марката, акцентирайки по-специално Европа.

Досега производителите на коли защитаваха маржовете посредством увеличение на цените, само че внезапното повишаване на инфлацията в Северна Америка и Европа може да затрудни прехвърлянето на растящите разноски към клиентите.

" Търсенето понижава ", твърди основният финансов шеф на Volkswagen Арно Антлиц, който предходната седмица сподели, че файловете с поръчки към момента са цялостни за идващите месеци, само че към този момент се виждат предупредителни знаци, изключително за пазарите в Европа и Северна Америка.

Инфлацията в Европа и Съединени американски щати се увеличи през последните месеци, като централните банки предизвестиха, че пикът може да е след месеци, което докара до внезапен спад на настроенията на потребителите и бизнеса.

Данни от онлайн автокъщи и аукционни платформи демонстрират сериозен спад в търсенето от март тази година, споделя Филип Нотард, шеф за разбори за Европа в Cox Automotive. „ В момента потребителите са доста внимателни “, добавя той.

Проучване на основания в Мюнхен институт Ifo, оповестено в края на предходната седмица, разкрива неприятната наклонност, че насъбраните поръчки на немските производители на коли се свиват и упованията за цените са в низходяща серпантина заради опасения за дефицит на гориво и продължаващата уязвимост на китайската стопанска система.

„ Тежестта на закупуването на кола върху фамилния бюджет е нещо, с което към този момент се сблъскваме “, сподели основният изпълнителен шеф на Stellantis Карлос Таварес още предишния месец.

Предвид рецесията производителите на коли имаха намерение да продължат да трансферират личните си възходящи разноски върху потребителите, само че това не може да продължи постоянно. Има таван за повишението на цените и съгласно специалистите той към този момент е доближат.

В Съединени американски щати Ford обмисля да върне отстъпките и тласъците, които бяха отстранени предходната година заради опасения поради влошената верига за доставки. Това твърди основният финансов шеф на " Синия овал " Джон Лоулър. Това е защитен механизъм за напред, само че за задачата би трябвало да се намесят и държавните управления на обособените страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР