Автомобилите изпитват трудности не само през зимата, когато се сблъскват

...
Автомобилите изпитват трудности не само през зимата, когато се сблъскват
Коментари Харесай

7 съвета, как да подготвите автомобила си за есента

Автомобилите изпитват компликации освен през зимата, когато се сблъскват лице в лице с ниски температури, сняг и реактиви, само че и преди този сезона. Рязката смяна на времето през есента, увеличението на преваляванията и намаляването на светлата част на деня въздействат неподходящо върху положението на другите съставни елементи и възли на автомобила.

За да се усещат лидерът и спътниците му удобно и уверени в личната си сигурност, значимо е да подготвите автомобила за есенния сезон. В тази публикация ще споделим 7 потребни съвета по какъв начин да го извършите вярно.
 Снимка 349390
 

Сменете чистачките на предното стъкло

За сигурността на пътуванията дават отговор и чистачките. Те би трябвало да са в положително положение, тъй че когато вали, нито една зона, пешеходец, друга кола или затруднение да не се скрие от вниманието на лидера.

Ако вашите чистачки работят вярно, тогава няма да видите линии и нечистотия по предното стъкло. Освен това повърхността ще бъде чиста след първия ход по стъклото. Ако чистачките към този момент са създали два или три цикъла и стъклото към момента е очевидно мръсно, тогава те би трябвало да бъдат заменени допустимо най-скоро. По-добре е да извършите това по двойки, тъй че видимостта да е добра по цялата повърхност на предния прозорец.

В същото време не би трябвало да пестите от покупката на перата. Бюджетният вид ще ви основава проблеми единствено след няколко седмици. Също по този начин не постоянно има смисъл да купувате оригинали от известни марки - те са прекомерно скъпи. Но чистачките от междинната ценова категория са тъкмо това, от което се нуждаете.

И не забравяйте да поддържате постоянно пълен  резервоара с подобаващата течност за измиване на стъклото.

Погрижете се за купето

Дори колата ви да не е аварирала, това не значи, че купето й е в чудесно положение. При ежедневна приложимост върху боята се появяват засегнати сектори и драскотини, които в бъдеще ще станат огнища на разяждане.

През лятото купето е по-малко податливо на разяждане, даже и да има недостатъци. Но по време на дъждовния сезон всичко е друго - заради влагата надрасквания по колата бързо стартират да " цъфтят ".

В очакване на есента си коства да измиете добре автомобила и да прегледате деликатно каросерията. Важно е да обърнете особено внимание на повредите по калниците, праговете и предните детайли на купето. Тук най-бързо се появяват недостатъци заради летящи от пътя камъни. Местата на увреждане би трябвало да бъдат третирани със специфични защитни съединения. Например, за дребни петна към момента непокрити с наслойка, е подобаваща специфична спрей багра.
 Снимка 329277
 

Сменете акумулаторната батерия

Ако акумулаторната ви батерия ви е на възраст до три - четири години, тогава несъмнено не си коства да я сменяте с нова. Ще бъде задоволително да ревизирате равнището на зареждане. Ако батерията е по-стара, тогава преди началото на първата слана е по-добре да я ревизирате по обширно и най-вероятно да я промените с нова.

Проверете гумените уплътнения

Още при започване на октомври е значимо да ревизирате гумените уплътнения на автомобила. Дъждът може да попадне в тях през пукнатините, тъй че по тавана и седалките могат да се появят петна, а в кабината ще има миризма на плесен и влага.

И не си мислете, че уплътненията могат да се повредят единствено при по-старите коли. Това важи и за по-новите коли.

За да ревизирате положението на гумените профили, задоволително е да ги прегледате образно. Ако няма разкъсвания и деформации, тогава всичко е наред. Ако нямате нищо срещу времето и напъните, можете да полеете вратите щедро с вода. Ако някъде има течове, тогава уплътненията въпреки всичко би трябвало да бъдат заменени.

Тествайте климатика и парното

Климатикът би трябвало да се употребява даже през есента - при хладно и влажно време той ще избави прозорците от замъгляване. Но с изключение на климатика, водачът би трябвало да тества и работата на парното. Ако не работи с цялостен потенциал, тогава в колата ще бъде студено.

Необходимо е да ревизирате редовността на климатичната система, когато моторът е топъл - по-добре е незабавно да зададете оптималната температура. В този случай вътрешността би трябвало да се нагрее неотложно. Ако това не се случи, тогава радиаторът на нагревателя е запушен. Ако колата има автоматизиран климатик, температурният датчик би трябвало да се смени.

Ако топъл въздух не излиза от всички отвори, тогава някои от клапаните са блокирани или запушени. За да отстраните казуса, ще би трябвало да се свържете със профилиран сервиз.
 Снимка 569731
 

Проверете гумите

При дъжд сцеплението на колелата с пътната настилка понижава, тъй че е доста значимо да се следи положението на гумите. Ако те са изтрити, тогава има огромна възможност от аквапланинг - колата безусловно ще се пързаля над локвите при по-висока скорост.

Не бъдете мързеливи и оценете положението на протектора. Съгласно техническите разпореждания остатъчната му височина би трябвало да бъде минимум 1,6 милиметра. Също по този начин не би трябвало да има конуси по страничните стени.

Ако гумите ви са в подозрително положение, купете нов комплект. Освен това, в случай че пътувате постоянно и дълго по извънградски направления, е най-добре да закупите специфични гуми за дъжд. Предназначени са за придвижване по мокра настилка, което е идеално за есента.
 Снимка 344557
 

Полирайте фаровете

Ако имате ксенонови светлини или светодиоди е доста значимо да полирате фаровете. На такава оптика даже дребна драскотина пречупва лъча светлина и фарът стартира да свети по-зле.

Тъй като през есента се постанова да шофирате много време на мрачно, тази интервенция е извънредно значима. Поради мътните фарове лидерът се уморява зад кормилото повече и по-бързо: би трябвало да напрегне очите си и заради това в даден миг може да не забележи заплахата на пътя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР