Автомобилът на принц Чарлз използва гориво, произведено от вино и

...
Автомобилът на принц Чарлз използва гориво, произведено от вино и
Коментари Харесай

Автомобилът на принц Чарлз използва гориво от вино и сирене

Автомобилът на принц Чарлз употребява гориво, създадено от вино и сирене, с цел да щади околната среда, писа в. " Гардиън ".

Британският престолонаследник се похвали, че неговият " Астън Мартин " се движи с " остатък от британско бяло вино и суроватка от процеса на произвеждане на сирене ". Той разгласи това в навечерието на годишната конференция на Организация на обединените нации за климата, която ще стартира на 31 октомври в шотландския град Глазгоу.

Странното решение на принц Чарлз да декарбонизира своя " Астън Мартин ", като употребява примес от биоетанол, изработен от боклуци от сирене и вино, не би трябвало да се възприема като сериозен метод за справяне с казуса, счита Грег Арчър, шеф на английското поделение на европейската организация, бореща се за чист въздух " Ти енд И " (T&E).
 

— BBC News (UK) (@BBCNews)
Според него използването на биогорива предизвиква повече вреди, в сравнение с изгоди, тъй като " подтиква обезлесяването и смяната в потреблението на земята, което задълбочава климатичната рецесия ".

Колата, която принц Чарлз има от пет десетилетия, в действителност е преобразувана да се движи с горивна примес, формирана от 85% биоетанол и 15% безоловен бензин, прецизира в. " Гардиън ".

Доктор Крис Малинс, специалист по различни горива, дефинира като " бутиково " решението с колата на английския престолонаследник.

Природозащитниците акцентират нуждата да се кара по-малко и да се премине към електрически транспортни средства с акумулатори, употребяващи възобновима сила.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР