Автомобил на Jaguar Land Rover се движи по всякакъв теренАвтономното

...
Автомобил на Jaguar Land Rover се движи по всякакъв теренАвтономното
Коментари Харесай

5D технология прави възможен автономният офроуд

Автомобил на Jaguar Land Rover се движи по всевъзможен терен

Автономното шофиране става действителност върху всевъзможен терен

Jaguar Land Rover създава самостоятелни коли, способни да се движат независимо офроуд върху всевъзможен терен, при всевъзможни метеорологични условия, оповестиха от компанията.

За първи път в света планът Cortex ще изведе самостоятелните коли офроуд, гарантирайки, че те са изцяло способни да се придвижват при всевъзможни метеорологични условия: тиня, дъжд, лед, сняг или мъгла.

Като част от плана е създадена 5D техника, която комбинира в действително време акустични и видео данни, данни от радар, от отчитане на светлина и отдалеченост (LiDAR). Достъпът до тези комбинирани данни усъвършенства познаваемостта за средата, в която се намира автомобилът.

В допълнение, машинното самообразование разрешава на самостоятелния автомобил да се държи все „ по-умно “, като се оправя с всевъзможни метеорологични условия върху всевъзможен терен.

Jaguar Land Rover създава технологии за изцяло и за полуавтоматизирани коли, като предлага на клиентите избор на равнището на автоматизация. Coretx ще развие технологията посредством създаване на логаритми, оптимизация на датчиците и физическо тестване на офроуд трасета във Англия.
още по тематиката
Университетът на Бирмингам, прочут със своите изследвания в региона на радарните и сензорните технологии за самостоятелни платформи, и Myrtle AI – специалисти в машинното самообразование – се причисляват към плана.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР