Автоинструктори от цялата страна ще вземат участие в национален протест

...
Автоинструктори от цялата страна ще вземат участие в национален протест
Коментари Харесай

Автоинструктури излизат на протест

Автоинструктори от цялата страна ще вземат присъединяване в народен митинг на 14 януари от 13:00 часа на площад Батенберг в София. Протестът е проведен от Националния автоинструкторски съюз, Българския автоинструкторски съюз и Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Основното искане на протестиращите е неотложно да бъде анулирана заповедта на министъра на образованието и науката от 15 ноември 2019 за нарастване на броя на часовете по кормуване от 31 на 42.

Начинът на въвеждане на системата за надзор от Министерството на превоза даде съображение на огромна част от специалистите в сферата да се усъмнят, че става въпрос за корупционна скица.

Договорът за направа на системата е подписан в миг, в който работната група по разискване на измененията, към момента не е завършила своята работа. Междувременно, компанията, на която е предоставена направата, към този момент е била подготвена със софтуера и той даже е възложен за тестване на избрани автоинструктори.

За новите правила в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия разговаряха Красимир Георгиев, ръководител на Асоциацията на подготовка на автомобилистите и инж. Малинка Бондаренко от СБА.
 Автоинструктори излизат на митинг против измененията в шофьорските курсове Автоинструктори излизат на митинг против измененията в шофьорските курсове
Автоинструктори от цялата страна ще вземат присъединяване в народен митинг на 14 януари (вторник) от 13:00 часа на пл. "Батенберг " в София. Протестът е о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР