Папа Франциск се изказа пред разширеното заседание на срещата на

...
Папа Франциск се изказа пред разширеното заседание на срещата на
Коментари Харесай

Папа Франциск пред Г-7 : Изкуственият интелект е очарователен и страховит

Папа Франциск се изрече пред разширеното съвещание на срещата на върха на Г-7, която се организира под председателството на Италия в Борго Егнация в област Пулия. Той е първият Глава на Римокатолическата черква, който взе участие на такова събитие.
Прочетете още
Темата му за изкуствения разсъдък стартира с думите:

" Изкуственият разсъдък е обаятелен и застрашителен ", след което разясни, че човешкият разсъдък и разсъдък са съдействали за развиването на човечеството във всички негови аспекти, както и за основаването на изкуствения разсъдък, потребен в другите сфери на човешките действия.

И посочи:

" В същото време той може да докара до най-голямата неправда сред развитите страни и тези в развой на развиване, между  господстващите обществени съсловия и потиснатите обществени съсловия. Това е рисково ".

В тази посока папа Франциск добави, че  е " незабавно " да се премисли създаването и потреблението на устройства като по този начин наречените " смъртоносни самостоятелни оръжия " и да се забрани потреблението им.

След изявлението си папата се срещна с американския президент Джо Байдън и с президентите на Турция и Бразилия - Ердоган и Лула.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР