Автоиндустрията се възстановява от шоковете на пандемията и войната в

...
Автоиндустрията се възстановява от шоковете на пандемията и войната в
Коментари Харесай

С колко се оскъпява кола на лизинг

Автоиндустрията се възвръща от шоковете на пандемията и войната в Украйна. Все повече се редуцират периодите на доставка, а вносителите на коли у нас оферират и отстъпки за нови коли.
 
" Чака се сред 3 и 6 месеца колата да бъде създадена. Разбира се, в случай че клиентът е заинтригуван да купи кола през днешния ден имаме и коли на склад, където времето за очакване е нула дни ", съобщи Марио Де Мартино, изпълнителен шеф на автомобилна компания.
 
" Към полугодието на 2023 на пазара в България с растеж от съвсем 18% по отношение на същия интервал на предходната година в доставените нови коли в страната. Това се дължи и на доста коли, които бяха поръчвани предходната година с дълги периоди на доставка, в този момент започнаха да идват действително и да се записват и новите притежатели да си ги получават ", добави Станислав Панчев, бранд шеф в автомобилна компания пред Българска национална телевизия.
 
Ако сте решили да промените остарелия си автомобил с нов, то отстъпки има - най-вече до 8%.

" Все още не се постанова да се борим за потребителско внимание толкоз, до момента в който не сме изчистили всички чакащи доставки от предходни интервали. Те се получават от продажбите с отстъпки, защото цените набъбнаха от производителя към нас, а пък към крайните клиенти съвсем не се трансформираха. Освен това продажбата на нов автомобил има съпътстващи разноски като застраховки, такси по регистрация. Една отстъпка от едни 5% да кажем е рационален метод да окажеш помощ на клиента да влезе в благосъстоятелност ", разяснява Васил Колчагов, търговски шеф в автомобилна компания.
 
Въпреки отстъпките лихвите по лизингите се покачват поради битката с инфлацията на централните банки.

" Ако преди една година по време на автосалон София лихвените равнища бяха сред 1,8-2%, сега са към 3,7 до 4%, което е обикновено ", съобщи Станислав Панчев, бранд шеф в автомобилна компания.

Колите на лизинг нарастват

В промишлеността следят и смяна в желанията на клиентите.
 
„ Пазарът като цяло се измества в посока на по-екологичните коли. Постепенно спада темпото в търсенето на модели с дизелови мотори в последните 4 години - техният дял е понижен към 25%, до момента в който преди 4 години беше към 50% ", добави Васил Колчагов, търговски шеф в автомобилна компания.
 
 istock istock
" Предвид държавната политика да се подтиква развиването на инфраструктурата в България в този момент е точният миг да се влага в електрически автомобил. Имаме коли, времето за изчакване е малко ", сподели още Марио Де Мартино, изпълнителен шеф на автомобилна компания.
 
Каквато и кола да изберете, в случай че я купувате на лизинг можете да променяте изискванията след това.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР