Австрийското издание Der Standard съобщи, че Европейският съюз, Русия, Китай,

...
Австрийското издание Der Standard съобщи, че Европейският съюз, Русия, Китай,
Коментари Харесай

Der Standard: Всички искат да влияят на Балканите

Австрийското издание Der Standard заяви, че Европейският съюз, Русия, Китай, Съединени американски щати и Турция употребяват търговия и политика, с цел да консолидират въздействието си на Балканите.
В обявата е обърнато е внимание на това, че Русия не желае Македония да се причисли към НАТО и затова се пробва да подкопае историческото съглашение сред Гърция и Македония за разрешаване на разногласието за името.
Припомня се, че македонският министър председател Зоран Заев наскоро заяви, че гръцки предприемачи, поддръжници на " съветските каузи ", се пробват да накарат хората да предизвикат принуждение в Македония добавя БГНЕС.
Вестникът добавя, че публични представители на съветското посолство в Атина даже се пробваха да завоюват с пари политици, предприемачи и монаси от Атон, с цел да работят против решаването на разногласието за името, и напомня, че Атина изгони тези дипломати през юли.
В публикацията в Der Standard се споделя, че анализът на вложенията и връзките демонстрира, че страните от Югоизточна Европа от дълго време са надълбоко свързани с Европейски Съюз, като освен това най-силно е политическото въздействие на Запада. Доколкото доста страни не са в Европейски Съюз, Русия се пробва да употребява този вакуум, с цел да повлияе заради геополитическите си ползи.
Директорът на Центъра за Югоизточна Европа в университета в Грац Флориан Бибер съобщи пред „ Дер Щандарт “, че това е станало допустимо заради неналичието на ангажираност на Европейски Съюз и двусмисленото отношение на Съединените щати.
" Русия употребява слабостта на другите ", споделя Бибер.
Той счита, че съветските дейности в Гърция свидетелстват за възходящата раздразнителност на Москва.
" В случай на използване на контракта сред Гърция и Македония и нормализирането на връзките сред Сърбия и Косово, Русия ще загуби значимите лостове, и единствено Босна ще им остане за причиняване на проблеми ", твърди Бибер.
В обявата се споделя, че в Босна и Херцеговина това от дълго време пречи и доста мощно се усеща и излиза с изказванието, че най-хубавият васал на Путин на Балканите е президентът на Република Сръбска Милорад Додик, който съгласно този вестник прави всичко, с цел да предотврати интеграция на Босна и Херцеговина в НАТО или в Европейски Съюз.
Но в публикацията се споделя, че в Босна и Херцеговина и турското държавно управление е интензивно.
Посочва се, че посредством медиите като „ Став “, „ Фактор “ и Анадолската организация те организират клеветническа акция против поддръжници на проповедника Фетхуллах Гюлен и се напомня, че при последното посещаване на турския президент в Сараево през май, Изетбегович съобщи, че Ердоган е бил изпратен от " Аллах ".
Статията прибавя, че Китай, който е интензивно зает, смята района за приоритет, който би трябвало да им разреши да навлязат на западноевропейския пазар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР