Австрия предлага безплатен обществен транспорт за една година на хората,

...
Австрия предлага безплатен обществен транспорт за една година на хората,
Коментари Харесай

В Австрия: Правиш си татуировка, возиш се безплатно в масовия транспорт

Австрия предлага безвъзмезден публичен превоз за една година на хората, които желаят да си създадат татуировка с надпис " Klimaticket ".

Именно по този начин се назовава схемата за публичен превоз в цялата страна, оповестява Euronews.

Самата Леонор Гевеселер, народен представител от Зелените и австрийски министър на климата, стана рекламно лице на акцията по време на фестивала Frequency в Санкт Пьолтен. Тя носеше краткотрайна татуировка с надпис " Гевеслер поема самодейността ", като настояваше, че промоцията е изцяло безобидна за жителите.

Посетителите на фестивала бяха поканени да си татуират " Klimaticket " в подмяна на гратис пътешестване с трен в цяла Австрия за една година.

Билетът против татуировка може да се употребява за съвсем всички типове публичен превоз в Австрия, като разрешава на хората да пътуват единствено за 3 евро дневно, като се оферират облекчения за младежи, пенсионери и хора с увреждания. Схемата обаче провокира рецензии от други австрийски депутати и консуматори в обществените медии.

" Толкова ли е примерна акцията? Мотивиране на младежите да си вършат татуировки? ", по пита един от потребителите в Instagram. Акаунтът на Klimaticket  отвърна с сбитото " персонална отговорност ".
 
       View this post on Instagram                      
A post shared by KlimaTicket (@klimaticket)

Критиците също по този начин упрекнаха Гевеслер, че употребява кожата на младежите, с цел да популяризира своята политика.

Хенрике Брандщетер, народен представител от австрийската демократична партия NEOS, съобщи, че " предлагането на пари на хората за слагане на реклама под кожата им разкрива недопустим взор към човечеството от страна на един министър ".

Bei fragwürdigen Tattoos, gerne in Feierlaune spontan entstanden, kenne ich mich ganz gut aus. Das Klimaticket-Peckerl ist aber vor allem unwürdig. Geld für Werbung unter der Haut - und das von einer Ministerin- offenbart ein jenseitiges Menschenbild.
— Henrike Brandstötter???????????????? (@brand_rede) August 20, 2023 Някои от известните издания дефинираха офертата като " извънредно глупава " и даже " гол цинизъм ".
Гевеслер се оправда пред локална телевизия, че акцията е била " извършена с огромно внимание ".

Тя загатна, че е по-малко евентуално посетителите на фестивала да са в нетрезво положение денем и съобщи, че пропагандата за татуировки " се прави единствено денем ". Изтъкна, че те се " оферират единствено на хора над 18-годишна възраст ". Според нея, множеството от хората, които са създали татуировките, към този момент са имали предходни такива.

Представители на компанията, осъществила акцията,  заявиха пред локалната преса, че отзивите на фестивалите са " извънредно позитивни " и акцията е призната добре.

Те прибавиха, че няма планувани други събития за тази година и към момента не са сигурни дали предлагането за безвъзмезден билет ще бъде повторено през 2024 година, добавя Euronews.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР