Лидер на партия обяви важна новина.Имаме решение на коалиционния съвет,

...
Лидер на партия обяви важна новина.Имаме решение на коалиционния съвет,
Коментари Харесай

Синя България се готви за нови предсрочни избори

Лидер на партия разгласи значима вест.

Имаме решение на съдружния съвет, че " Синя България " продължава съществуването си като съюз и започваме да се готвим за предварителни парламентарни избори. 

Това сподели за Българска телеграфна агенция съпредседателят на обединението Вили Лилков. " Резултатите от тези избори несъмнено не ни задоволяват. Анализирахме аргументите, заради които се стигна дотук, и на 23 юни привикваме национално заседание с водачите и участниците в листите от цялата страна, на което ще създадем по-обстоен разбор ", добави той.

Мнението на " Синя България " е, че обстановката, която е основана в българския парламент, не разрешава да се сътвори трайно ръководство и трайно болшинство и предварителните избори са неизбежни. Коалицията ще работи главно за привличане на по-млади лица и на знакови персони в обединението и ще прегледа обширно програмата, с която се яви на тези избори, означи още Лилков.

Той посочи, че само " Синя България " се е пробвала да вкара политически диалози в акцията и е била подготвена на диспути с политическите сили. По думите му цялата акция се е трансформирала в " едно замеряне с компромати, криене на водачите и послание към твърдите ядра ".

" Няма да отстъпим от нашето предпочитание да върнем политическия диалог и като евентуални участници в идващия български парламент да върнем рационалния и спокоен диалог за политики и за идеология. Смятам, че ние ще бъдем рационалният десен глас в идващия парламент ", разяснява още Вили Лилков.

Нашата акция е ориентирана към хората, които желаят да се появи дясна консервативна партия в Народното събрание, да се приказва за десни политики и да се върне идеология в политиката, акцентира съпредседателят на " Синя България ".

Вили Лилков и членове на Български земеделски народен съюз, който е част от обединението, през днешния ден се поклониха пред паметта на земеделския трибун и министър-председател на България от 1919 до 1923 година Александър Стамболийски във връзка 101 години от гибелта му. Те посетиха родната му къща в с. Славовица и сервираха венци и цветя пред костницата му в местността Янини грамади. В локалната черква бе отслужена и панихида.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР