Австралопитеците били по-ниско интелигентни от съвременните маймуни …Древният ни прародител

...
Австралопитеците били по-ниско интелигентни от съвременните маймуни …Древният ни прародител
Коментари Харесай

Австралопитеците били по-ниско интелигентни от съвременните маймуни

Австралопитеците били по-ниско интелигентни от актуалните маймуни …Древният ни предшественик – Австралопитека (Australopithecus), най-известният скелет, на който е известната Люси, е, както се оказва, по-ниско образован от актуалните маймуни (HiddenTruth.site).Люси знаела по какъв начин да върви на два крайници и външно изглеждала доста по-хуманоидно от шимпанзето. Мозъкът й бил по-голям от мозъка на шимпанзето, само че кръвта на Люси циркулирала по-бавно към мозъка.

 Люси – реорганизация
Люси – реконструкцияСкоростта на притока на кръв към мозъка демонстрира скоростта на неговия метаболизъм и равнището на просветеност на притежателя му.В черепите на антропоидните маймуни и хората има специфични канали за артериите. Колкото по-широки са те, толкоз повече кръв отива в мозъка.Учените са изследвали размера на тези канали в 96 черепа на модерни шимпанзета, горили, орангутани, както и в черепи на 11 Австралопитека, в това число и Люси.


 Австралопитеци
Австралопитеци Оказва се, че актуалните горили, които имат същия размер на мозъка като Луси, само че скоростта на кръвния поток в черепните им канали е два пъти по-висок от нейната.Когато черепите на Австралопитеци са съпоставени с черепите на шимпанзета и орангутани се оказва, че при всички тези маймуни, притокът на кръв към мозъка също е по-бърз от този на Австралопитека.Четете още: Откриха тайната на дълголетието и тя не е отменяне на неприятните навициУчените считат, че тези резултати са невероятни. Оказва се, че Австралопитекът е доста по-малко „ рационален “, или казано по различен метод – по-глупав, от актуалните антропоидни маймуни.

 Шимпанзе
Шимпанзе В еволюционния клон, Австралопитеците са сред маймуните и хората, въз основа на редица признаци, в това число тези, свързани с размера на мозъка и развиването на интелигентността. Изглежда обаче, че сходна подредба е неправилна.Проф. Роджър Сеймур, водещ създател на проучването, споделя: “На пръв взор връзката сред размера на мозъка и интелигентността наподобява разумна, защото размерът е обвързван с броя на невроните. Въпреки това, способността за знания зависи освен от броя на невроните, само че и от броя на синапсите – връзките сред тях. Тези връзки управляват потока на информация в мозъка, т.е. по-голямата синаптична интензивност води до обработката на повече информация. “Човешкият мозък изразходва 70 % от силата си за синаптична активност. Количеството сила съразмерно зависи от кръвоснабдяването, което доставя мозъка с О2.Въпреки, че мозъкът ни заема единствено 2 % от телесното тегло. Той изразходва 15-20 % сила, а към 15 % от кръвта се изразходва, с цел да му обезпечи О2.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР