Австралийският екологичен фундаментализъм стана на пепел, пише австралийският журналист Тим

...
Австралийският екологичен фундаментализъм стана на пепел, пише австралийският журналист Тим
Коментари Харесай

Как екологичният фундаментализъм стана на пепел в Австралия

Австралийският екологичен фундаментализъм стана на пепел, написа австралийският публицист Тим Блеър в материал, показан в английския вестник The Times без редакторска интервенция.

Според актуалните стандарти, дядо ми евентуално би се смятал за екологичен нарушител. За да почисти земята за фермерската си къща в североизточната част на Виктория и за навесите си за добитък, кошарите за прасета, курниците, ковачницата и други икономически постройки, той изсече стотици дървета. И изсече още хиляди за житни ниви, паша за добитък и с други цели.

Старецът Хобс евентуално ще бъде приет за отговорен и за заграбване на просвета, тъй като той възприел аборигенския способ за почистване на земи. Той изгори всички тези дървета. Той също по този начин направи земни полоси, които забавят огъня през близките хълмове.

Това беше в миналото общоприета процедура в селските региони на Австралия, където коренното население организираше следени изгаряния от обрасла флора - известна като " гориво " в актуалните диалози за ръководство на пожарите. Те знаеха, че отсъствието на следени изгаряния ще предложения неконтролираните изгаряния - гигантските диви пожари, които опустошиха огромна част от тази наранена от суша нация от септември.

Докато тези пожари бушуваха по източното крайбрежие на Австралия, убивайки поданици и доброволци и унищожавайки стотици къщи, в The Sydney Morning Herald се появи самостоятелен отчет на съда. Той описа историята на 71-годишния Джон Дейвид Чиа, който през 2014 година заплати на изпълнителите да изсекат и отстранен 74 дървета във и към парцела му. Съдията означи, че главната мотивация на Чиа за отстраняването на дърветата е „ безпокойството му за риска от пожар в неговия парцел “, само че установи, че дейностите на пенсионера в Сидни са предизвикали „ забележителна щета “ на околната среда. Чиа в последна сметка заплати санкция в размер на 40 000 $ (21 000 английски лири), повече от 500 $ на дърво.

Подобни законови решения са станали чести в Австралия, защото един тип екологичен набожен фундаментализъм зае мястото на здравия разсъдък.

През 2004 година на Лиъм Шийхан бяха наложени 100 000 $ санкции и правосъдни разходи след почистване на земя към парцела му в Рийд Крийк, Виктория. Пет години по-късно този парцел е бил единствената конструкция, останала в региона след смъртоносните пожари в Черната събота в щата.

През 2001 година електропреносният оператор „ Трансгрид “ рационално изора 60 метра под високоволтови електропроводи в Снежните планини. Компанията възприема мнението, че високото напрежение и горимият материал не е най-хубавата композиция, само че съответно заплати 500 000 $ санкции и съглашения на държавното управление на Нов Южен Уелс, което дефинира дейностите като „ екологичен вандализъм “.

„ Ние изгаряме по-малко от 1 на 100 от нашата предразположена към пожари земя през последните 20 години “, споделя Брайън Уилямс, шеф на пожарната на Кураджонг Хайтс пред радиостанция по време на къса отмора в деветата си седмица от борбата с страшилище северно от Сидни. „ Това значи, че всяка година горивото продължава да нараства. “

Дори дребните опити да се понижи количеството на горими растения се санкционират.

Да предположим, че в селската ви къща имате камина на дърва. Постъпвайки вярно съгласно закона и околната среда, не отсичате дървета, които да употребявате като дърва за огрев. Вместо това просто събирате мъртви клони и паднали дървета, ситуирани в близост в храсталаците. Това също понижава количеството налично гориво за евентуални пожари, тъй че сте на страната на ангелите.

Но почакайте! Внимавайте с предизвестието на ръководителя на Националните паркове и дивата природа на Нов Южен Уелс, Фиона Бюканън, през април предходната година: „ Ние получаваме известието, че премахването на дърва за огрев, в това число мъртва дървесина и паднали дървета, не е позволено в националните паркове. Важно е хората да са наясно, че се ползват санкции на място, само че също по този начин и доста огромни санкции могат да се издават от съдилищата. "

Тя не блъфира. Мъж беше санкциониран с 30 000 $ за събиране на дърва за огрев в националния парк в долината Мурумбиджи. Защо? Както госпожа Бюканън изясни: „ Много наземни животни и застрашени типове употребяват хралупи в дървета за гнездене, тъй че когато падналите дървета и мъртвата дървесина се вземат нелегално, това унищожава тяхното местообитание. Този паднал дървен материал е част от естествената екосистема на тези животни. "

Тези естествени екосистеми в хиляди хектари национални паркове, в този момент са не са нищо друго с изключение на пепел. Насладете се на вашето предпазено местообитание, дребни жители на земята.

Тези горски същества биха били по-добре под управлението на дядо ми, чиито следени изгаряния в аборигенски жанр не бяха лимитирани до личния му парцел и покрайнините му. Всяка година той би изгарял дългата трева около локалните пътища, с цел да направи тези пътища по-ефективни като противопожарни просеки.

Той в никакъв случай не е желал позволение от локалната противопожарна работа, с цел да възпламени тези пожари, тъй като дядо ми е бил пълководец на пожарната. Решенията му бяха закон и законът му бе воден от концепцията да отбрани фамилията си, селскостопанските животни и имуществото си от непрекъснатия риск от пожар.

Някои не бяха толкоз бдителни. Майка ми, която към този момент е на осемдесет години, си спомня случай, когато татко й натовари фамилията в колата и закара за 40 минути до дребен град. Децата допуснаха, че това е тяхната дестинация, само че татко им продължаваше да кара. Той не приказва доста по време на това пътешестване, до момента в който в последна сметка не се забави, когато транспортното средство доближи преди малко изгоряла плантация. Овце и говеда лежаха изгорени и мъртви. Селската къща беше овъглена развалина. " Това ", споделя дядо ми, " е това, което се случва, в случай че не се подготвяте за пожара. "

Той остана задоволително дълго, с цел да могат децата да усвоят посланието му. Едно от тези деца по-късно пое ролята на локалния пълководец на пожарната и продължи деликатното превантивно изгаряне научено от татко му. Близо 100 години откакто я построи, фермата на дядо ми към момента стои. Огънят в никакъв случай не я е докосвал. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР