Великден, Нова година, Коледа, Ден на писмеността или Освобождението. Все

...
Великден, Нова година, Коледа, Ден на писмеността или Освобождението. Все
Коментари Харесай

В кои професии работещите никога не почиват

Великден, Нова година, Коледа, Ден на писмеността или Освобождението. Все значими християнски или огромни национални празници, които за 90% от хората са неработни дни, дни за фамилията, отдих и отмора. Някои специалности обаче постоянно имат дежурен чиновник на работа.

Христина е здравна сестра, на работа е и през днешния ден. Често промените ѝ са тъкмо тогава, когато другите почиват. А по празниците дежурствата в Спешна помощ са още по-натоварени поради множеството произшествия. Още преди 33 години е избрала специалността си на здравна сестра.

" Медиците са хората, които са избрали да работят 24 часа, 7 дни в седмицата. За тях няма делник, няма празник. Ние сме си оставили фамилиите, оставили сме си най-близките с цел да можем да сме тук с пациентите и да им оказваме помощ ", счита тя.

Христина не съжалява за избора си на специалност и споделя, че в случай че върне времето обратно, отново би избрала тази служба. Не е броила избавените животи и случаи, в които е взела участие, само че споделя че равносметката носи удоволетворение.

" Всъщност не съм ги спасявала аз, а съм взела участие в спасението им. Стотици, може би са и хиляди и е доста хубаво, когато ме видят по улиците и ме познаят, когато ми благодарят, щом децата се гушнат в нас е доста особено. Удавниците когато се спасят и след това дойдат при нас, е хубаво и си заслужава ", уточни Христина Атанасова.

Наред с медиците, на работа са водачите на коли за спешна помощ, дежурните фармацевти и чиновниците в бензиностанциите. Винаги на линия са и чиновниците на незабавния телефон, които всекидневно ще одобряват позвънявания на десетки хора през почивните дни.

" Служителите на Министерство на вътрешните работи и в частност пожарникарите сме постоянно разполагаем, когато има потребност обществото ", сподели основен контрольор Асен Асенов - шеф на Първа работа към РСПБЗН-Бургас.

По време на празниците служителите на реда и пожарникарите освен не почиват, само че и са по-натоварени поради скупчването на повече хора по площади, храмове, заведения.

" По всяко едно време на денонощето ние сме на линия. Времето за реагиране на състава от приемането на известието, е в границите на 1 минута. т.е. когато ние получим известието за пожар, без значение в коя част на града, ние имаме 1 минута време разполагаем автомобилът към този момент да е потеглил към мястото на произшествието ", изясни ст.инспектор Валентин Великов - шеф група „ Пожарогасителна и избавителна активност ” към РСПБЗН-Бургас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР