Австралийската полиция арестува четирима души по подозрение, че внасят 400

...
Австралийската полиция арестува четирима души по подозрение, че внасят 400
Коментари Харесай

Спипаха дрога за $200 млн., маскирана като лют сос

Австралийската полиция арестува четирима души по съмнение, че внасят 400 кг метамфетамин в страната. Дрогата била скрита в бутилки с пикантен сос, заяви Би Би Си.

Служителите на граничната защита на летището в Сидни ревизираха пратка със сос шрирача, идваща от Съединените щати, и откриха в нея опиати на стойност 207 милиона $.

Малко по-късно са задържани четирима мъже на 30, 34, 36 и 45 години. Най-възрастният беше арестуван в четвъртък.

Полицията се свърза с управляващите на Съединени американски щати, с цел да разпознава подателя.

Стюарт Смит, изпълняващ длъжността началник на полицията в Южен Уелс, сподели, че опиати са открити в 768 бутилки, отиващи за инспекция в лабораторията в Сидни.

Той сподели, че четиримата задържани са значими членове на незаконната група и добави, че работата по идентифицирането на други членове на групата ще продължи.

Вестник „ Сидни Морнинг Хералд “ цитира служител на реда, който споделя, че процесът на прибавяне на опиати в бутилки изисква знания по химия както от изпращащите, по този начин и от получателите.

Напоследък използването на метамфетамини в Австралия понижава, само че съгласно държавната статистика зависимостта от опиати се е нараснала.

Това не е първият път, когато австралийската полиция съумява да предотврати доставката на опиати в страната.

През юни граничните чиновници в Мелбърн откриха пратка с метамфетамин с цена на улицата 1,2 милиарда австралийски $ (800 милиона долара), скрита в аудиоколони.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР