Атлетико Мадрид детронира актуалния носител на трофея в турнира за

...
Атлетико Мадрид детронира актуалния носител на трофея в турнира за
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид надви Реал след нова драма с продължения и е четвъртфиналист за Купата на Краля

Атлетико Мадрид детронира настоящия притежател на трофея в шампионата за Купата на Краля Реал Мадрид, побеждавайки го с 4:2 след продължения в най-дългоочаквания конфликт от осминафиналите на конкуренцията.

На стадион " Уанда Матрополитано " в испанската столица двата отбора изиграха втория дуел между тях в границите на малко повече от седмица след зрелищното 5:3, което направиха в полуфиналите на Суперкупата, когато обаче триумфът беше за " лос бланкос ".

В четвъртък вечер градските противници още веднъж не разочароваха, като феновете по трибуните видяха общо шест гола, само че в последна сметка насладата остана за домакинските последователи и " дюшекчиите ".



Самуел Лино даде задатък на Атлетико в 39-ата минута, когато се възползва от неприятна изява в отбрана на Ферлан Менди, който се опита да почисти едно центриране на Родриго Де Пол, само че вместо това продължи топката към Лино, който от близо я прати във вратата на Реал за 1:0.

Отговорът на гостите пристигна в добавеното време на първата част, когато Лука Модрич извърши директен свободен удар, при който вратарят Ян Облак се опита да боксира, само че за негово злощастие си означи много чудноват автогол, носейки равенството в резултата.

В 57-ата минута Алваро Мората още веднъж даде преднина на " рохибланкос ", възползвайки се от груба неточност в защитата на някогашния си отбор, само че осем минути преди края на постоянното време Хоселу оползотвори центриране на Джуд Белингам и с глава от границата на вратарското поле беше прецизен за 2:2, пращайки срещата в продължения.



В спомагателното време още веднъж домакините бяха тимът, който излезе напред в резултата в 100-ата минута след отличен пробив на Антоан Гризман, приключил с акуратен диагонален изстрел на французина, който направи резултата 3:2.

Реал Мадрид бе доста покрай това да изравни за трети път в хода на мача, когато в 111-ата минута Дани Себайос осъществя от близко, само че в последна сметка попадението бе анулирано поради тънка засада на Белингам секунди по-рано.

Така се стигна до заключителните минути на дуела, когато домакините проведоха образцова контраофанзива, при която Родриго Рикелме беше прецизен за крайното 4:2.

По този метод Атлетико Мадрид продължава към четвъртфиналите в шампионата за Купата на Краля, до момента в който за Реал Мадрид остава да се концентрира върху битката за купата в Ла Лига и идните конфликти от осминафиналите в Шампионската лига, които стартират след месец.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР