Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов са двамата основни кандидати да

...
Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов са двамата основни кандидати да
Коментари Харесай

Фурнаджиев или Касабов начело на БФС

Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов са двамата съществени претенденти да поемат БФС след оставката на Борислав Михайлов, съгласно устава на БФС. Първият вицепрезидент Йордан Лечков отпада, тъй като сега е претендент за кмет на Сливен. Така другите двама са измежду разновидностите.

" При подаване на оставка, трайна неспособност да извършва отговорностите си или гибел пълномощията на президента на БФС се извършват от първия вицепрезидент, а при неспособност или отвод от негова страна - от различен вицепрезидент, определен от ИК, до провеждането на конгрес ", написа в устава.

Това значи, че на плануваното за през днешния ден съвещание на Изпълкома, в случай че оставката на Михайлов бъде призната, Касабов или Фурнаджиев най-вероятно ще поеме ръководството. Изпълкомът не би трябвало да избира правоприемник на Михайлов, който да ръководи до края на мандата му през 2022 година

Фурнаджиев над 10 година е в БФС. Първо беше началник на Дисциплинарната комисия, а сега е член на Изпълкома и вицепрезидент. Той е член на комисията по маркетинг на УЕФА. Касабов е в БФС от 1979 година Той е международник №1 в родния футбол. Също по този начин Касабов над 40 година е член на най-успелия немски клуб Байерн М.

Бившият началник на Левски юрист Тодор Батков счита, че точно Общото заседание би трябвало да реши кой да ръководи БФС. " Не мисля, че който и да е от заместниците има мандата, доверието, да ръководи БФС до края на цялостния мандат. Нормално и разумно е оставката да бъде призната от Изпълкома и незабавно да се пристъпи към привикване на конгрес, това е съгласно мен. Промяната ще бъде за положително, само че не трябва да анатемосваме Боби Михайлов. Той пое БФС в тежък миг, след абсурда с управлението отпред с Иван Славков и наложеното му наказване. Някой би трябвало да се хване и да приложи закона за футболното безчинство. Той е един от най-хубавите. Бяха фанфари, идваха от ФИФА, ФУФА, да ни тупат по гърбовете. Не съм чул да е прибавен. При прояви на расизъм просто се не разрешава визитата на футболни мачове, точка. В днешния ден това доста елементарно може да се управлява цифрово. Стигна се до такава степен проведени мощни групи, със или без знаците на обичания клуб, да вземат участие в политически събития, манифестации, митинги, контрапротести, това към този момент е неприемливо ", разгласи пред Българска национална телевизия Батков.

" Разследващите би трябвало да стигнат до дъно. Ако в действителност има съдии, които са правили измами, дано си понесат отговорността. Само че е нужно да има доказателства. Защо всички приказват, че футболисти на Черно море са взимали пари, само че всичко стопира дотук? Ако в действителност са взели пари, нали някой би трябвало да им ги е дал. Кой е този човек, който раздава пари?

Балъков, каквото можеше да обърка, го направи ", сподели пред Гонг членът на Изпълкома Венци Стефанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР