Aston Martin сподели подробности за новата суперкола Valhalla. Производството на

...
Aston Martin сподели подробности за новата суперкола Valhalla. Производството на
Коментари Харесай

Новият хиперавтомобил Aston Martin Valhalla впечатли с производителност и цена

Aston Martin показа детайлности за новата суперкола Valhalla. Производството на новия модел би трябвало да стартира през 2022 година. Ще бъдат пуснати общо 500 купета на стойност милион евро, а колата ще се появи и в новия филм за Джеймс Бонд.

Новият Aston Martin Valhalla е вторият модел на марката със средноразположен мотор. Не е толкоз рисков като пистовия Valkyrie, само че впечатлява и с осъществяването си.

И в случай че при концепцията имаше V6 мотор с турбо, то серийният впечатлява с 4.0-литров с мощ 750-конски битурбо V8 от Mercedes-AMG. Той е сдвоен с два електрически мотора с мощност 100 конски сили - по един на всяка ос.

 Новият хиперавтомобил Aston Martin Valhalla впечатли с продуктивност и цена

Така систематичната мощ е 950 конски сили, а оптималният въртящ миг - 1000 Нм. Хиперколата е оборудвана и с осемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя, която е създадена особено за купето.

Суперавтомобилът на Aston Martin е с 4х4 задвижване и форсира от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди Максималната му скорост е 350 км/ч. По-интересното е, че разработчиците са си сложили за цел нов връх на Нюрбургринг с време на обиколка под 6 минути 30 секунди.

В същото време Aston Martin Valhalla може да измине 15 км единствено на електрическа двигателна сила. Но в този случай няма да е допустимо да се развият повече от 160 км / ч. Хибридното купе се основава на въглероден монокок, тъй че тежестта му е впечатляващо - 1 550 кг. То също по този начин дава обещание добра аеродинамика и 600 кг притискаща мощ при 240 км/ч.
 Новият хиперавтомобил Aston Martin Valhalla впечатли с продуктивност и цена

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР