Асоциацията Diem, подкрепена от технологичния гигант Facebook Inc., се опитва

...
Асоциацията Diem, подкрепена от технологичния гигант Facebook Inc., се опитва
Коментари Харесай

Криптовалутата Diem на Facebook стартира по-късно през годината



Асоциацията Diem, подкрепена от софтуерния колос Фейсбук Inc., се пробва да вкара световна цифрова валута по-късно през актуалната година, заяви във вторник бизнес телевизия CNBC, базирайки се на източници, осведомени с проектите.

Подкрепената от Фейсбук цифрова валута, известна преди като " Либра " (Libra), се чака да бъде обвързана с щатския $ (да съществува като така наречен " постоянна валута " ) след стартирането ѝ в " по-ограничен " тип през 2021 година.

Източникът на CNBC, предпочел да остане неизвестен, защото детайлностите към момента не са обществено оповестени, съобщи, че този пилотен план ще бъде дребен, като се концентрира основно върху транзакции сред обособени консуматори. Може да има и алтернатива за потребителите да купуват артикули, добави той. Няма обаче доказана дата за стартирането на Diem и заради това времето на нейното начало може да се промени.

Базираната в Швейцария Асоциация Diem в този момент е в развой на приемане на лиценз за разплащания от финансовите регулатори на страната. Името Libra беше променено на Diem през декември предходната година.

Асоциацията Diem загуби доста членове съвсем две години след първичното си основаване.

Visa, Mastercard и Stripe бяха едни от най-първите компании, които се отдръпнаха от асоциацията. Последва напускането и на други нейни членове, в това число PayPal, eBay и Vodafone.

Ключово преимущество на цифровата валута Diem, подсилен от Фейсбук, е така наречен " мрежов резултат ", който водачът на обществените медии носи със себе си. Самата асоциацията към момента е подкрепена от огромни компании като Shopify, Spotify и Uber.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР