Асен Василев развъртя данъчната тояга, смята общинският съветник от ВМРО

...
Асен Василев развъртя данъчната тояга, смята общинският съветник от ВМРО
Коментари Харесай

Контрера: Асен Василев развъртя данъчната тояга

Асен Василев развъртя данъчната сопа, счита общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера в коментар във Facebook на измененията в данъчните закони, импортирани от държавното управление.
От Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване предупредихме, че " Промяната " готви данъчна тесла след изборите, напомня той.

 

Ето какво написа Кортрера в обществената мрежа:


" Пакетът от данъчни закони, утвърден от Министерски съвет и импортиран в Народното събрание, издава суматохата на ръководещите, че бюджетът е пробит и пари няма. Първото, което прави усещане е, че Асен Василев самосиндикално внася данъчните закони - без консултация с политическите партии, без това да почива на съдружно съглашение или стратегия (всъщност, такива и няма). През задната врата се прави опит да се вдигнат локалните налози като се усилят служебно данъчните оценки на парцелите. Смятаме, че тази стъпка се прави, с цел да се понижат парите от държавния бюджет за общините с аргумента - " кметовете ще съберат повече пари от налог здания и такса боклук ". Целта на това упражнение е ясна - страната да си спести пари за общински пътища, водопроводи, канализация и така нататък


Абсолютно незаслужено държавното управление прави опит да трансферира неприятната си фискална политика на гърба на общините, жителите и бизнеса.

 

Предварителните изчисления демонстрират, че може да се стигне до обстановки локалните налози и такса боклук (изчислявани на база данъчните оценки) да се усилят с по 20-30-60%!

 

Още по време на предизборната акция Вътрешна македонска революционна организация зададе въпроса към ППДБ и ГЕРБ - ще усилват ли налозите. Очевидно това е подготвян от месеци сюжет. Потърпевши ще бъдат още веднъж жителите и бизнесмените.

 

Абсолютно непрецизни са текстовете за облагане с патентен налог. Механичното повдигане на индикатора за оборот - от 50 000 на 100 000 лева годишно няма да докара до растеж на приходите от патентен налог за общините. Така да вземем за пример един ресторант две звезди би трябвало приблизително да прави оборот дневно по към 277 лева, с цел да отговори на критериите. Какъв е тоя ресторант, който дневно изкарва 277 лева, зарежда стока, заплаща заплати, ток, вода? Какъв е този бар, който дневно изкарва 277 лева? Всъщност упражнението се прави, с цел да се оправдае удара против бизнеса през Закона за Данък добавена стойност. Освен това се прокарва отново донус-бонус, всички заплати по банков път, облагане на бакшишите на сервитьорите.

 

Въобще класика в жанр Асен Василев...

 

Кому е нужно прагът за разплащания в брой да се понижава на 5000 лева? Първата цел е явна - с цел да печелят банките, да им се обезпечи още и още оборот, клиенти, приходи от безбожно високите такси за обслужване, такси за преводи, за внасяне и изтегляне на пари. Втората причина също е ясна - да се удари дребния бизнес, да бъде мачкан, зависещ и дисциплиниран към тая самозабравила се власт. Щели да изсветляват стопанската система - колкото я изсветлиха до в този момент, толкоз и с тази мярка. Тези, които си раздадоха 32 млн. на техни компании, ще ни приказват за изсветляване...

 

Целта е цялостен надзор над бизнеса и популацията. Явно Асен Василев добре е внимавал какво се приказва по глобалистките конгреси като този в Давос.
За следващ път Асен Василев демонстрира цялостно непознаване освен на законите, само че и извънредно левашки метод в използването на финансовото и данъчното право и администрирането на обществените вземания. Ясно е, че заиграването с патентния налог има за цел да оправдае връщането на по-високите ставки Данък добавена стойност за ресторантьорите. Ясно е, че това ще бъде и мотив да се отпускат по-малко средства за общините - събирайте си приходите от патентния налог, ще рече Асен Василев.

 

Като общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация приканвам народните представители от всички парламентарни групи да не се поддават на клеветите на министъра на финансите и изрично да отхвърлят предложенията - за увеличение на данъчните оценки на парцелите, за прага от 5000 лева за разплащания в брой, за по-високото Данък добавена стойност за ресторантьорите, за облагането на бакшишите, за гражданските контракти и за патентния налог. Въобще е добре всички на нелепости на Асен Василев да се тури черен кръст и да го махат от държавното управление. Идеите му са безусловно неработещи и в ущърб на жителите и бизнесмените.
Това нездравословно държавно управление всеки ден потвърждава за какво е нездравословно. "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР