Асен Василев даде заден за скандалния закон, който създава извънреден

...
Асен Василев даде заден за скандалния закон, който създава извънреден
Коментари Харесай

Асен Василев натопи правосъдното ведомство за черните списъци

Асен Василев даде заден за скандалния закон, който основава ексклузивен  орган за описи само че хора и компании, против които ще се ползват рестрикции, а имуществото им ще се запорира единствено по донос. След като призна в Народното събрание, че персонално е давал механически инструкции за текстовете, направени в неговото ведомство, през днешния ден изявление за Нова тв Василев изрично отхвърли да написа български вид на закона „ Магнитски ”.  И трансферира цялата виновност върху правосъдното министерство.

„ Има работна група, която се управлява от Министерството на правораздаването. Вътре има присъединяване от ДАНС, Българска народна банка, МФ, Външно министерство, Комисията за финансов контрол и Министерски съвет. Тя се управлява от хората, които могат да напишат този закон, а те са в правосъдното министерство ”, съобщи финансовият министър.

На въпрос дали това, което излезе като чернова, съответствува с това, което са написали специалистите, той сподели: „ Не съм сигурен до каква степен съответствува. Имаше 3-4 разновидността по 2 разнообразни закона, които би трябвало да се приготвят – Закона за използване на европейски наказания, а другият е за това по какъв начин, в случай че има наложени външни наказания, ние да защитим вътрешната икономическа и финансова система ”.

„ Смятам, че всичко това е стихия в чаша вода. Ако има в действителност изработен същински законопроект, той би трябвало да мине публично разискване, да бъде признат от Министерски съвет, да влезе в Народното събрание, да се прегледа на две четения там. Някой вади някакви текстове, които са в безусловно недопечен тип, които нито са огледани от позиция на конституционалност, нито от позиция на европейско законодателство. Тези текстове са доста надалеч от закон ”, безапелационен бе Асен Василев.

Той отхвърли държавното управление да обмисля нарастване на дълга на 50 милиарда „ Важно е да се каже, защото господин Борисов доста спекулира с него, че все още дългът е с 2 милиарда по-нисък от този към 31 декември ”, регистрира вицепремиерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР