Арогантността и хладилникът свалиха правителството на Кирил Петков, а не

...
Арогантността и хладилникът свалиха правителството на Кирил Петков, а не
Коментари Харесай

Даниел Митов: Всеки вот щеше да свали кабинета

Арогантността и хладилникът смъкнаха държавното управление на Кирил Петков, а не новото болшинство. На тезите за коалиция ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " се опълчи в студиото на Нова телевизия Даниел Митов, някогашен външен министър и народен представител от ГЕРБ/СДС.

Правителството на Кирил Петков щеше да падне и при различен избор на съмнение, даже и да беше за цялостна политика, съобщи обаче Митов.

Той недоумява, по какъв начин първото в историята на България държавно управление, свалено с избор на съмнение, може да интерпретира това като победа. Безотговорността на Кирил Петков докара до това първо, държавното управление да се самосвали, и след това, Кирил Петков да слага своите мечти пред националния интерес. Това се показва, съгласно Митов и от демонстрациите на площада - " И ние можехме да съберем хора, само че ние не желаем да вършим такива демонстрации. "

Даниел Митов изрично отхвърли ГЕРБ да работят в коалиция с " Възраждане " - двете партии нямали никакви допирни точки. На въпрос обаче и в идващия парламент по какъв начин биха работили от ГЕРБ, защото се чака още по-голяма фрагментация, Митов изясни, че ГЕРБ ще търсят допирните точки съгласно правилата си. И през уикенда Бойко Борисов към този момент ги очерта.

Депутатът призна обаче, че очевидно обединения ще би трябвало да се вършат, даже и фрагментиран парламент, откакто такава е волята на народа.

През целия диалог Даниел Митов, който е и член на външната комисия в Народното събрание, имаше предпочитание за изтегли диалози към тематиката за Република Северна Македония, откакто през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи желанието си да лидира процеса. ПГ на ГЕРБ разгласи през вчерашния ден след гласуването в пленарна зала, че внася френското предложение в Народното събрание, само че беше изпреварена от Движение за права и свободи, защото Мустафа Карадайъ разгласи, че партията му към този момент го внесла.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР