Арменският премиер Никол Пашинян заяви във Фейсбук, че инициаторите на

...
Арменският премиер Никол Пашинян заяви във Фейсбук, че инициаторите на
Коментари Харесай

Погроми в Армения, след като бе подписан договор за мир с Азербайджан

Арменският министър председател Никол Пашинян съобщи във Facebook, че основателите на погромите в Ереван тази нощ ще бъдат строго осъдени, съобщи ТАСС. " Част от участвалите в погромите в Ереван са били в Карабах, само че по някаква причина са оставили позициите си и са избягали. Сред тях има и един военачалник. Официално декларирам, че всички основатели ще бъдат осъдени с цялата суровост на закона ", съобщи Пашинян, представен от Българска телеграфна агенция.

Руският президент Владимир Путин, министър председателят на Армения Никол Пашинян и президентът на Азербайджан Илхам Алиев подписаха съглашение за цялостното преустановяване на огъня и на всички военни дейности в зоната на нагорнокарабахския спор от 23:00 ч. българско време през вчерашния ден. Руският президент съобщи, че въоръжените сили на Армения и Азербайджан ще се спрат на заетите от тях позиции и че в района ще бъдат ситуирани съветски миротворци. Освен това Баку и Ереван ще разменят пленници и тела на починали.

След оповестението на информацията за подписаното съглашение поданици на арменската столица Ереван се събраха на площада на Републиката, където се намира постройката на арменското държавно управление, с цел да изразят недоволството си. Част от протестиращите проникнаха в постройката на държавното управление. Протестиращи проникнаха и в постройката на арменския парламент. Председателят на Народното събрание Арарат Мирзоян пострада по време на безредиците в столицата, заяви Никол Пашинян.

Кремъл удостовери подписването на съглашение сред водачите на Русия, Азербайджан и Армения за преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах, съобщи Ройтерс, като се базира на съветски организации. Руският президент Владимир Путин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и арменският министър председател Никол Пашинян подписаха заявление за цялостното преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах, съобщи през днешния ден (09.11 б.р.) представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.

Песков съобщи, че следва да бъдат оповестени детайлите на подписаното съглашение. " В най-скоро време изказване по въпроса ще направи и съветският президент ", посочи представителят. Руският президент Владимир Путин съобщи, че въоръжените сили на Армения и Азербайджан ще се спрат на заетите от тях позиции. Въоръжените сили на " Република Азербайджан и Република Армения ще се спрат на заетите от тях позиции, по продължение на линията на съприкосновението в Нагорни Карабах и по продължение на коридора, съединяващ Нагорни Карабах с Република Армения, ще бъдат ситуиран съветски миротворчески контингент ", съобщи Путин във връзка със съглашението, подписано с Алиев и Пашинян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР