Аржентинският колос „Ривър Плейт“ поиска скалпа на „Реал“ (Мадрид). Двата

...
Аржентинският колос „Ривър Плейт“ поиска скалпа на „Реал“ (Мадрид). Двата
Коментари Харесай

„Ривър Плейт“ поиска скалпа на „Реал“

Аржентинският исполин „Ривър Плейт“ изиска скалпа на „Реал“ (Мадрид). Двата отбора могат да се срещнат в започващото през днешния ден Световно клубно състезание. „Кралския клуб“ е настоящият притежател на трофея. Испанците даже преследват трети следващ успех в конкуренцията. Спечелената от „милионерите“ Копа Либертадорес обаче е подействало извънредно мотивиращо и футболистите са подготвени да сложат завършек на господството на „белите“.

„Следващата ни цел е скалпа на „Реал“ – сподели бранителят на отбора от Аржентина Джонатан Майдана. – Спечелихме заслужено финала с „Бока Хуниорс“. Това обаче не значи, че всичко свършва. Започва нов шампионат, в който желаеме трофея“.

Подобно мнение е изразил и Марсело Гаярдо, треньор на „Ривър Плейт“. Това призна спортният шеф на клуба Енцо Францесколи.

„Гаярдо прегърна трофея от Копа Либертадорес и сподели, че в Абу Даби отиваме за още една купа“, разкри шефът на „богаташите“.



Наставникът, който бе спряган през лятото за нов селекционер на Аржентина, обаче е с изтичащ контракт. Пред играчите той е декларирал, че желае да остане в клуба. Шефовете на отбора също не желаят да изпускат експерта, който мечтае да води европейски отбор. В момента негови сънародници си отпред на водещи клубове на Стария континент. Сантяго Солари е треньор на „Реал“ (Мадрид), Диего Симеони оглавява „Атлетико“, а Маурисио Почетино – „Тотнъм“.

„Той ще отиде в Европа в даден миг, само че не сега“, сподели Леонардо Понци, капитан на „Ривър Плейт“.

Гаярдо има към този момент две трофеи от Копа Либертадорес като треньор, а това го прави апетитна хапка за отборите от Стария континент.

Снимка: Фейсбук
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР