Архиепископ Висвалдас Кулбокас, апостолски нунций в Украйна, коментира ситуацията в

...
Архиепископ Висвалдас Кулбокас, апостолски нунций в Украйна, коментира ситуацията в
Коментари Харесай

Апостолическата нунциатура в Украйна: Има нещо демонично в инвазията на Русия

Архиепископ Висвалдас Кулбокас, апостолски нунций в Украйна, разяснява обстановката в Киев, филантропичната рецесия, солидарността измежду популацията и драмата на войната, съобщи Aleteia.org:

В днешно време никой в ​​Украйна не може да се усеща в сигурност. Какви ще бъдат идващите няколко часа или идващите няколко дни? Никой не знае. Изглежда, че съветските военни се доближават към Киев, тъй че през последните дни филантропичните организации са по-активни. Каритас, Червен кръст, енорийски организации – католически, само че също и православни и мюсюлмани – виждат кой има по-голяма потребност и раздават храна; пробват се да изтеглят тези, които са в по-трудни обстановки, като тези, които нямат ток или отопление.

Бяхме доста обезпокоени, че може да има война, тъй като знаците бяха там. Но въпреки всичко провокира голямо въздействие, сюрреалистично е, като да живееш във филм. И по този начин, споделям на себе си, а също и на доста вярващи, с които приказвам, че нашите съществени оръжия, по този начин да се каже, са смирението, цялостното отдаване на Бог, солидарността и любовта. Защото във всеки случай, в случай че сме тук един за различен, в случай че сме покрай Бога, в случай че сме правилни, Той ще се грижи за нас. И по този начин е по време на тази война, която не е чисто човешко откритие, има нещо демонично в нея – както има във всяко принуждение. И ние можем единствено дружно да победим злото в тази война, по целия свят, посредством пост, молитва, доста примирение и обич.

Има доста аргументи за тази война и някои настояват, че в някои от тях има религиозно измерение. Смятам това за изцяло погрешно. Ако погледнем украинците, да вземем за пример, имаме Съвет на църквите и религиозните организации в Украйна, който е доста обединен сега, той е покрай хората и те се поддържат взаимно. Това не значи, че всички компликации са отминали, тъй като явно някои междурелигиозни недоразумения са играли роля в предишното. Но не мисля, че можете да оправдаете тази война по този метод, тъй като компликациите в междурелигиозните връзки би трябвало да се вземат решение по друг метод. Изненадващо забелязах, че компликациите, които виждах в Украйна преди, в този момент понижиха. Изглежда, че тази покруса сплотява украинския народ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР