Археолози от Еквадор, Русия и Япония откриха отломки от керамични

...
Археолози от Еквадор, Русия и Япония откриха отломки от керамични
Коментари Харесай

Учени откриха артефакти от неизвестна цивилизация

Археолози от Еквадор, Русия и Япония откриха парчета от керамични съдове, които датират от 4640 - 4460 година прочие Христа и са основани от незнайна цивилизация, заяви Физ.орг.

Разкопките са осъществени на археологическия обект Реал Алто в Еквадор. Артефактитете са открити на дълбочина 75-100 сантиметра подземен. Периодът, когато са основани керамичните съдове, граничи с началото на съществуването на една от най-древните американски култури - валдивия, чийто генезис към този момент е мистерия. Тези керамични съдове обаче се разграничават от обвързваните с културата валдивия свои аналози по композицията на декоративните детайли и метода на основаване на изображенията.

Намерените парчета са свързани с фрагменти, които бяха открити на обекта Реал Алто и други археологически обекти през 70-те и 80-те години на предишния век, само че не са приписани на никоя просвета.

Учените допускат, че в Еквадор е допустимо да се открият следи от още по-архаична просвета и по-късно да се откри дали керамичните съдове от Реал Алто са основани в Еквадор или са пристигнали от различен район на планетата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР