Арестът на бившия министър на отбраната в правителството на ПАСОК

...
Арестът на бившия министър на отбраната в правителството на ПАСОК
Коментари Харесай

Гръцкият печат коментира ареста на бившия военен министър Янос Папандониу

Арестът на някогашния министър на защитата в държавното управление на ПАСОК в интервала 2001 - 2004 година Янос Папандониу във вторник по обвинявания за изпиране на 2,8 милиона швейцарски франка от подкупи е измежду водещите тематики на гръцкия щемпел в последния работен ден на седмицата.

" Катимерини " разяснява, че казусът " Папандониу " се трансформира в надълбоко отчаяние от това, което се е случвало в страната по времето, когато всички са вярвали, че Гърция е намерила пътя си в актуалния свят. Като акцентира, че напредъкът в правосъдните процедури е нещо хубаво, изданието предизвестява, че казусът крие и известна заплаха за сегашното и бъдещето: да бъде употребен от съперниците на " модернизаторите " в политическите кръгове, с цел да очернят достиженията на това крило и да оправдаят неуспехите и държанието на другото. " Катимерини " написа, че в гръцкото общество към този момент е станало бит хората да бъдат осъждани още преди процеса им. Според вестника се поставят съзнателни старания да бъдат компрометирани посредством кавги тези, които биха могли да играят някаква политическа роля в бъдеще, а в гръцкото политическо мислене наказването на един се приема като доказване на правотата на съперника му, а не като предизвестие за всички.

" Та неа " също вижда в правосъдните процедури интервенция от държавното управление, като разяснява, че " кабинетът влага в модела " Коридалос " (известен затвор в Атина). " Пътят беше показан от Полакис ", написа вестникът, като напомня скорошното изявление на заместник-министъра на опазването на здравето Павлос Полакис пред Централния комитет на ръководещата СИРИЗА, където той е декларирал: " Ще спечелим изборите, в случай че вкараме някои в пандиза ".

" Хубава моя пералничке " е заглавието в близкия до СИРИЗА вестник " Авги ", който упреква Нова народна власт и Движението за смяна (в което взе участие и ПАСОК, партията, излъчила Папандониу), че се пробват да дезориентират публичното мнение и цитира позицията на кабинета, че опозиционните партии желаят с медийни акции да отклонят дебата от " корумпираната политическа система, която построиха ".

" Ефимерида звук синдактон " написа, че след ареста на Папандониу в Нова народна власт и ПАСОК царува безпокойствие. Според вестника " големи въпроси " провокира мълчанието на някогашния министър председател от ПАСОК Костас Симитис (1996 - 2004) за следствията против министри от неговото държавно управление. Изданието счита, че страхът в Нова народна власт и ПАСОК се ускорява и от упования през идната седмица отчет на парламентарната комисия за корупцията в опазването на здравето. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР