“Арена на катастрофи” - така читатели на ФАКТИ определят кръстовището

...
“Арена на катастрофи” - така читатели на ФАКТИ определят кръстовището
Коментари Харесай

Сигнал към ФАКТИ: Жители на квартал Витоша искат светофар, обмислят протестни действия

“Арена на катастрофи” - по този начин читатели на ФАКТИ дефинират кръстовището сред бул. “Симеоновско шосе” и улица “Йордан Радичков” в София.

Най-малко три произшествия са регистрирани на мястото единствено за седем дни. Според нашите читатели, кръстовището изрично е с висока централизация на ПТП.

Поредна злополука се случи и тази заран, като случаят аргументи краткотрайни усложнения в придвижването. Образува се запушване в посока центъра на София.

Според поданици на квартал “Витоша” липсва съответна организация на придвижването. Искането на жителите е придвижването в кръстовището да бъде контролирано от светофар, както е на няколко кръстовища по продължението на булеварда. Обмислят се и протестни дейности, в случай че институциите не вземат навременни ограничения.

“Входът към улица “Йордан Радичков” е ограничен до степен, в която лек автомобил и камион не могат да се разминат. Видимостта е лимитирана от несиметричното разположение на кръстовището, а току на ъгъла в посока Околовръстното има автосервиз. Тротоар на процедура липсва. Има единствено една пешеходна пътека с гърбица”, описват нашите читатели.

Те са безапелационни, че институциите би трябвало да вземат съответни дейности в посока решение на казуса, преди някоя тежка злополука да вземе живота на хора. Читателите на ФАКТИ акцентират, че през мястото минава сериозен всекидневен трафик и рискът е огромен.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР