Apple затвори сделката по закупуването на Shazam. Да си припомним,

...
Apple затвори сделката по закупуването на Shazam. Да си припомним,
Коментари Харесай

Apple официално закупи Shazam и обеща да махне рекламата от музикалната услуга

Apple затвори договорката по закупуването на Shazam. Да си напомним, че това е една от най-популярните онлайн услуги за различаване на музика. TechCrunch заяви, че сумата на договорката е $400 милиона.

Apple съобщи, че музикалната услуга ще продължи да работи както в средата на iOS, по този начин и на Android.

„Apple и Shazam имат дълга взаимна история. Shazam бе едно от първите приложения, налични още със стартирането на AppStore и в този момент се цени от всички музикални почитатели от целия свят.

С обща обич към музиката и нововъведенията ние сме изключително радостни да обединим нашите екипи да показват на потребителите още по-удобни способи за разкриване на новото, с цел да се любуват на музиката“ – сподели Оливър Шусър, вицепрезидент на Apple Music.

Apple даде обещание напълно скоро да отстрани рекламата от приложението и услугата да стане изцяло безвъзмездна. Промените ще обиден и версията за Android.

Предполага се, че Shazam ще стане част от стрийм услугата Apple Music и ще даде опция на потребителите на Apple Music по-лесно да намират другите музикални творби.

Сделката бе утвърдена от Еврокомисията. Преди време Австрия, Испания, Франция и Швеция бяха срещу тази договорка. Те се притесняваха, че английското приложение Shazam ще спре да дава линкове към конкурентните на Apple Music стрийм услуги, като да вземем за пример Spotify, Pandora и YouTube. Еврокомисията счете, че тези опасения са голословни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР