Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста бизнесмена Атанас Бобоков,

...
Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста бизнесмена Атанас Бобоков,
Коментари Харесай

Съд върна Атанас Бобоков и Красимир Живков в ареста

Апелативният профилиран углавен съд върна в ареста предприемача Атанас Бобоков, някогашният зам.екоминистър Красимир Живков и Николай Миховски. Миналата седмица Специализирания съд дефинира 700 000 лева гаранция за Бобоков, 300 000 за Живков и 80 000 за Миховски. След съвсем през целия ден правосъдно съвещание обаче и тримата бяха върнати в ареста по искане на прокуратурата, предава БГНЕС. Това е втори отвод, откакто при започване на юни те бяха още веднъж оставени в килия.

Днес стана ясно и че бизнесменът Васил Коцев също е бил упрекнат за присъединяване в незаконната група за импорт на боклуци. Това стана ясно от думите на прокурор Мария Дойчева.  „ Последно са променени обвиняванията на привлечените към този момент към наказателна отговорност лица, като е включено още едно лице за член на проведената незаконна група, а точно Васил Коцев. Това е лицето с прякор „ синът на зам.-министър Живков ”, който е бил покровителстван от него ”, уточни тя пред публицисти.

На 30 май представителят на основния прокурор Сийка Милева заяви, че обвинени са 10 души по случая с проведената незаконна група за импорт на боклуци, 7 за присъединяване в незаконна група с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица.

Днес Дойчева уточни, че Коцев има обвиняване за член на проведена незаконна група, както и за вторични закононарушения с компанията за закононарушения срещу околната среда. „ Той е бил упрекнат по досъдебно произвеждане, следено в Софийска районна прокуратура, което е било обединено предишния месец към материалите по делото от наблюдаващите прокурори по актуалното досъдебно произвеждане, и към този момент е притеглен и за присъединяване в група, юли месец тази година, след сливане на досъдебното произвеждане ”, изясни тя.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР