Апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров е повдигнати обвинения за

...
Апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров е повдигнати обвинения за
Коментари Харесай

Апелативният прокурор на Варна вече е с повдигнато обвинение за незаконно държане на боеприпаси

Апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров е повдигнати обвинявания за нелегално държане на муниции, заяви градската прокуратура на София, която по закон води делата против магистрати. Той е на независимост против 10 хиляди лева гаранция.

Че против Чавдаров има следствие се разбра предходната седмица. Първоначално се появи неофициална информация, че той е проверяван поради сигнали за корупция. Тези данни идват от сигнал до КПКОПНИ, подаден от човек на служба във варненската община с букви И.П.

Впоследствие обаче бе обявено, че в парцел на прокурора са открити 321 патрона. Според проверяващите те са държани без позволение. В служебната му каса бяха открити 49 000 евро и 20 000 лева

Досега Чавдаров не бе коментирал обвиняванията. В понеделник обаче съобщи, че става дума за 50 патрона над позволеното количество. Обясни, че имал и един патрон за „ Калашников “, който дори не знаел от кое място е.

„ Това, че имам няколко патрона повече в касата, не го разясня, тъй като знам по какъв начин ще завърши “, сподели Чавдаров.

За парите сподели, че били персонални средства, събирани години наред. Той обаче съобщи, че може и да е наклеветен, тъй като бил непосредствен с някогашния основен прокурор Иван Гешев.

„ Въвеждате ме в диалог, в който не желая да вземам участие. Аз не съм непосредствен на нито един от основните прокурори, с които съм работил – това са четирима основни прокурори. Аз постоянно съм си правил работата и те по тази причина са ми имали доверие. Нито един от тях нито ми е бил родственик, нито другар “, сподели Чавдаров, представен от БГНЕС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР