Анкарската прокуратура е започнала разследване спрямо депутат от турската опозиционна

...
Анкарската прокуратура е започнала разследване спрямо депутат от турската опозиционна
Коментари Харесай

Прокуратурата в Анкара започна разследване срещу турски депутат

Анкарската прокуратура е почнала следствие по отношение на народен представител от турската опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) по отношение на негов пост в Туитър за избиването на арменци в Османската империя през Първата международна война, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Мустафа Сезгин Танръкулу ще бъде разследван въз основата на член 301 от турския углавен кодекс, отнасящ се до засегнатост на турската страна, уточни прокуратурата.

" Преди 107 години, на 24 април 1915 година, стотици арменски интелектуалци бяха арестувани в Истанбул и заточени в Чанкъръ, Аяш и Анкара; принудително изчезнаха. Истинската правдивост не може да спечелва, в случай че не се надигнем пред тази дата, която е повратна точка на злото ", написа депутатът.

Официална Анкара отхвърля тезата за геноцид над арменците в Османската империя. Турция признава, че доста арменци, живеещи в рамките на империята, са били убити при конфликти по време на Първата международна война, само че оспорва данните за броя им и отхвърля убийствата да са били редовно проведени и да съставляват геноцид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР