Анкара отхвърли официално твърденията за сериозно влошено здраве на президента

...
Анкара отхвърли официално твърденията за сериозно влошено здраве на президента
Коментари Харесай

Какво се случи с Ердоган? Получил ли е инфаркт?

Анкара отхвърли публично изказванията за съществено влошено здраве на президента Реджеп Таийп Ердоган.

Прекъсването на негово телевизионно изявление стана мотив за догатки и спекулации. Той изясни, че има причина да отсрочи свои обществени изяви, само че за през днешния ден беше оповестено негово присъединяване, въпреки и онлайн, във значимо събитие за турската енергетика.

Ердоган ще взе участие посредством видеоконферентна връзка в церемонията по зареждане на нуклеарно гориво в първата за страната атомна електроцентрала " Аккую ", оповестиха нощес от Дирекцията по връзки към президентството. Самият Ердоган заяви, че е отменил планувани обществени изяви по съвет на лекари. Във вторник вечерта той прекъсна телевизионно изявление онлайн, защото почувства неразположение.

По-късно президентът изясни, че има стомашни проблеми. В обществените мрежи и в някои медии се появиха изказвания за получен инфаркт и постъпване в болница, припомя Bulgaria ON Air.

" Категорично отхвърляме сходни неоснователни изказвания. Той ще участва на откриването на атомната електроцентрала посредством видеоконференция. Турският народ е с водача си. Ердоган и неговата " Партия на справедливостта и развиването " са подготвени да завоюват изборите на 14 май ", разгласи в Twitter шефът по връзките Фахретин Алтун.

Говорителят на ръководещата партия Омер Челик съобщи, че има " аморални подправени вести “, които са оповестени и от някои задгранични медии.

" Нашият президент е на работа. След къса отмора той ще продължи стратегиите си по същия метод ", написа Челик в Twitter.
Вместо Ердоган на плануваните предизборни манифестации в разнообразни градове отиде вицепрезидентът Фуат Октай.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР