Анхела Алварес пише история като най-възрастния музикант, номиниран за награда

...
Анхела Алварес пише история като най-възрастния музикант, номиниран за награда
Коментари Харесай

95-годишна музикантка - кандидат за Грами

Анхела Алварес написа история като най-възрастния музикант, номиниран за премия „ Грами “ за латино музика тази година. В категорията най-хубав нов актьор Алварес се конкурира с 80 години по-младата от нея Ярица Мартинес, която е на 15 години, с 24-годишната испанска поп звезда Пол Гран и с 25-годишната мексиканска певица Силвана Естрада.

Като дете в Куба Алварес се научила да свири на пиано и на китара, споделя изпълнителката в изявление за „ Билборд “. Интересът ѝ се задълбочава, тя стартира сама да композира и да пее песните си, само че татко ѝ я стопира от кариера в музиката. Алварес се омъжва, ражда четири деца и през днешния ден е баба на девет внучета, даже към този момент е прабаба.

Всъщност един от внуците ѝ я убеждава да се заеме още веднъж с музиката и да запише песните си – младежката ѝ фантазия. Едва предходната година Анхела и внукът ѝ Карлос Хосе Алварес, който композира кино музика, поемат към реализирането на тази фантазия. Свързват се с продуцента Миша’ал ал Омар и през юли на пазара излиза първият албум на Анхела Алварес. Дебютната плоча " Анхела Алварес " с 15 песни включва въздействащи композиции на изпълнителката като “Un Canto A Mi Cuba ” – ода за родната ѝ страна. „ Този албум е шедьовър. Музиката и гласът ѝ са благословия за мен “, споделя носителят на „ Грами “ Хусто Алмарио.

Карлос Хосе Алварес внася съвсем на смешка кандидатурата ѝ с албума в категорията най-хубав нов актьор и през септември тя научава, че е включена като най-възрастният номиниран реализатор в историята на премиите „ Грами “ за латино музика.

„ Това бе доста огромна и доста красива изненада. Помислих си, че най-накрая всичките ми фантазии се сбъднаха. На 95 години, само че това няма значение “, споделя Алварес пред „ Билборд “, представен от Българска телеграфна агенция.

През 1962 година тя прави опит да напусне Куба със фамилията си, само че управляващите позволяват единствено на децата ѝ да заминат. Анхела ги качва на самолета за Съединени американски щати и остава в родината си, сочи персоналната история на изпълнителката, оповестена на уеб страницата ѝ. Години по-късно тя напуща брачна половинка си и бяга в Съединени американски щати. Днес живее в Батън Руж, щата Луизиана.

Дългото ѝ пътешестване към дебютния албум е показано в документалния филм „ Мис Анхела “ на Пол Тугуд и Лойд Стантън с присъединяване на Анди Гарсия, който е и изпълнителен продуцент. Холивудският артист кани Алварес за присъединяване ѝ в римейка от 2022 година на „ Бащата на булката “ с негово присъединяване и постоянно показва музиката ѝ в свои театрални изяви.

Церемонията за премиите „ Грами “ за латино музика е на 17 ноември в Лас Вегас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР