Английският футбол няма да бъде възобновен поне до 30 април

...
Английският футбол няма да бъде възобновен поне до 30 април
Коментари Харесай

Англия остава без футбол поне до 30 април

Английският футбол няма да бъде обновен най-малко до 30 април поради ковид. Това решение бе взето след конферентна връзка сред Висшата лига, британската футболна лига (EFL), футболната асоциация (ФА) и представители на клубовете. Сезонът обаче ще бъде продължен за неопределен срок, с цел да бъде приключен, а всички страни на срещата са се разбрали да не съблюдават отредения за това период - 1 юни.

Първоначално Висшата лига бе спряна до 3 април поради ковид. Ако бъде възобновена на 30 април, съвсем несъмнено мачовете ще се играят на празни трибуни. Във вторник УЕФА заяви, че се надява шампионатите в Европа да завършат до 30 юни, откакто европейското състезание по футбол към този момент бе отсрочено за 2021 г. Решението на клубовете и Висшата лига поставя завършек на слуховете, че сезонът може да бъде преустановен и " Ливърпул " може да остане без купа, от която го разделят единствено две победи.

" ФА, Висшата лига, британската футболна лига и женската лига, заедно с асоциацията на играчите и асоциацията на мениджърите, схващат невижданите времена и нашите мисли са ориентирани към всеки, който е обиден от COVID-19. Ние сме обединени в нашия ангажимент да намерим метод да подновим сезон 2019/20 и да създадем по този начин, че всички вътрешни и европейски мачове, всички мачове за купите, да се изиграят, когато е допустимо. Подкрепяме УЕФА в решението да отсрочи европейското състезание, с цел да даде време за довеждане докрай на вътрешните шампионати и европейските клубни шампионати, с което да резервира честността на всеки от тях. Правилата на ФА гласят, че " сезонът би трябвало да бъде преустановен до 1 юни ". Бордът на ФА обаче се съгласи, че това ограничаване ще бъде удължено за неопределен срок за сезон 2019/20. Освен това групово се съгласихме, че мачовете в Англия ще бъдат отсрочени в допълнение и ще стартират още веднъж не по-рано от 30 април. Развитието на COVID-19 остава неразбираемо, а нашият приоритет е здравето на играчите, чиновниците и почитателите. Ще продължим да следваме и препоръките на държавното управление и ще следим обстановката ", се споделя в общото известие.

Ръководителите на футбола в Англия към този момент започнаха диалози със " Скай " и другите малките екрани и спонсори по отношение на финансовата непоклатимост на шампионатите. В сряда EFL заяви, че ще даде 50 млн. паунда на клубове от тв права, с цел да им помогне в интервала, в който нямат мачове.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР