Английският бизнесмен Джоузеф Диксън излезе с позиция относно провалената сделка

...
Английският бизнесмен Джоузеф Диксън излезе с позиция относно провалената сделка
Коментари Харесай

Джоузеф Диксън отправи тежки обвинения към Левски и Сираков

Английският предприемач Джоузеф Диксън излезе с позиция по отношение на провалената договорка с Левски. Британецът изпрати писмо до Българска телеграфна агенция от отдела за връзки с обществеността на компанията му 10 Brindley Sports & Entertainment

" Разбрахме косвено от българските медии, че откакто поставихме формален краен период на правните представители на ПФК Левски АД, господин Сираков стопира договарянията по отношение на нашето предпочитание за придобиване на мажоритарния дял в ПФК Левски АД.

В тази връзка ние към момента не сме получили публична или директна преписка от ПФК Левски АД или от професионалните представители на клуба. Внушението, че господин Диксън не е сериозен или е подвел някого по някакъв метод ПФК Левски АД опонира на действителността и изкривява главните обстоятелства. Г-н Диксън отдели доста време, средства и запаси за предлагането да поеме контрола върху ПФК Левски АД. За да защитим позицията на господин Диксън, бихме желали да изтъкнем избрани дейности на ръководители на ПФК Левски АД, които сложиха под голямо напрежение господин Диксън да се яви на взаимна конференция с господин Сираков, за която господин Сираков осведоми господин Диксън, че няма да участва няколко часа по-рано, с претекста, че не желае да губи време да дава отговор на въпроси, макар че след това беше представен да споделя в медиите, че е оставил господин Диксън самичък пред публицистите, " с цел да може да бъде разтеглен от питбули ".

Тези думи наподобяват необичайно от устата на някого за човек, от който по-късно чака да получава сериозна годишна заплата. За да изясним, за предоставените от господин Диксън финансови гаранции от ПФК Левски АД и правните им съветници не сме получавали спомагателни въпроси. Както неотдавна обявихме, документът съдържаше точната сума за инвестиция, задачите и времевата рамка и идваше непосредствено от финансова институция с офиси в Съединени американски щати, Канада и Южна Азия, която е профилирана за структурирани търговски финанси. След като господин Диксън напусна България, изникнаха два основни казуса. Първо истинският размер на инвестицията на господин Диксън в ПФК Левски АД, финансово несигурно сдружение на ръба на банкрута, беше отчасти обезпечено въз основата на оценката на недвижимото имущество на ПФК Левски АД, откакто ПФК Левски показа оценка на активите си от локален оценител. При идването си в България господин Диксън нае CBRE, най-голямата компания в света за търговски услуги в областта на недвижимото имущество, с цел да удостовери показаната оценка. Резултатът от отчета, който представляваше дълъг и подробен документ от 80 страници, който господин Диксън получи след напускането на България, беше много обезпокоителен, защото имаше понижение с над 63 % на цената на активите на ПФК Левски АД. Това означаваше, че ще би трябвало да бъде направена забележителна смяна в истинското съглашение, структурата на договорката и базата на първичната инвестиция на господин Диксън в една съвсем банкрутирала компания. Във връзка с отчета, измежду множеството несъответствия, CBRE означи, че избрани приходни равнища няма да бъдат на такива, каквито са догатките на оценителите, употребявани от ПФК Левски АД, а и тяхната оценка на несъмнено имущество даже не се приближава до действителността и не може да бъде доказана от действителните условия на пазара. Впоследствие юрист на ПФК Левски АД се свърза с господин Диксън с искане той да бъде персонално виновен за инвестицията в ПФК Левски АД, нещо изцяло извънредно, даже при договорка сред компании, които нямат никакви отговорности и разполагат със солидно имущество. След това господин Диксън персонално изиска среща за разискване на гореспоменатите въпроси в опит за намиране на решение. За страдание имаше съществено закъснение в отговора. Беше изработен контакт с член от управата на ПФК Левски, който изясни, че е на море и повече не е оторизиран да разисква тези въпроси с господин Диксън.

Беше необичайно, че един от ръководителите на ПФК Левски е на отмора в толкоз сериозен миг за клуба и няма предпочитание за разговор. Това към този момент беше ясно известие за нас. Г-н Диксън се усеща непосредствено измамен от ПФК Левски АД. Той има вяра, че макар всички договаряния, клубът в нито един миг не е имал желание да му продаде мажоритарния дял от акции, а той като задграничен вложител е употребен за жертвено агне. Действителността е, че финансовият колапс и неприятно ръководство на ПФК Левски в последните години е нещото, което което е довело клуба до тежкото състояние, а господин Диксън по никакъв мотив не може да бъде свързван с това. В същото време някои ръководители в организацията използваха въздействието си в локалните медии, с цел да показват господин Диксън във подправена и негативна светлина, с цел да реализиран задачите си и да отклонят вниманието от проблемите на клуба. Г-н Сираков и неговите правни представители са изцяло наясно, че господин Диксън е обвързван с клаузи на конфиденциалност по договорката, която включва и трети лица, тъй че предлагането да бъде обществено оповестена кореспонденцията е нереална и непрофесионална и е направена единствено за предизвикателство на резултат, изключително що се отнася и до последните претенции на правния екип на ПФК Левски всички елементи по договорката да бъдат под строга загадка.

Като резултат от интереса си в ПФК Левски АД, при който той подходи с благосклонност, репутацията на господин Диксън беше уронена доста и неговите правни съветници наблюдават от близко обстановката. Мнението на господин Диксън е, че е пристигнало времето контролният пакет на клуба да бъде предаден на почитателите. В този миг те са единственият и максимален донор на клуба и на тази база би трябвало да получат правото на пряк надзор върху ориста на клуба и да преценяват кое е най-хубаво за ползите му. Той откровено има вяра, че клубът ще се възвърне и ще се завърне на мястото, което заслужава. Той пожелава на всички, които милеят за ползите на Левски София и държат клуба в сърцето си, всичко най-хубаво, шанс и триумф в бъдеще ", написаха в писмото на пиар отдела на " 10 Brindley Sports & Entertainment ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР