Английската езикова гимназия Гео Милев в Бургас има нужда от

...
Английската езикова гимназия Гео Милев в Бургас има нужда от
Коментари Харесай

Бургаската английска гимназия има нужда от нова сграда

Английската езикова гимназия " Гео Милев " в Бургас има потребност от независима постройка. За казуса със сградния фонд на учебното заведение алармира Кристина Божинова, която се е заела с идеята на учебното заведение.

От управлението на гимназията потвърдиха за съществуващия проблем.

В писмо до news.bg Божинова изяснява, че все още елитната гимназия дели постройка с друго учебно заведение - Немската езикова гимназия " Гьоте ".

Заради огромния интерес към двете езикови гимназии, базата, в която те се обитават, от дълго време е надхвърлила потенциала си. Според сигнала в двете учебни заведения се образоват общо към 1 800 възпитаници в 60 паралелки .
Нуждата учебните заведения да бъдат разграничени в независими здания е голяма, изяснява Божинова.

През годините са предлагани разнообразни решения на казуса - от изграждане на нова постройка до даване на към този момент съществуваща постройка от учебно заведение, в което се образоват по-малък брой възпитаници.

По думите ѝ от тази образователна година АЕГ стартира дейни дейности по решаването на казуса със сградния фонд, тъй че учениците и учителите да получат изискванията и работната среда, която заслужават. Решение за това е било взето на среща сред публичния съвет на учебното заведение и учебното управление , извършена в края на месец септември.

Като първа стъпка на 27 септември представителите на АЕГ " Гео Милев " са изпратили писмена молба до кмета на община Бургас Димитър Николов . От гимназията се обръщат към градоначалника с молбата да се потърси решение допустимо най-скоро и чакат противоположна връзка.

На срещата на съвета и управлението е взето решение и да се водят диалози с община Бургас и РУО-Бургас, да се продължи положителният звук и да се реализира решение, което да удовлетвори потребностите на възпитаниците. " Един от разновидностите е събиране на две други от по-малки учебни заведения в града и даване на освободената постройка за потребностите на АЕГ " Гео Милев ", написа още Божинова.

" Проблемът със сградния фонд на АЕГ " Гео Милев " не е проблем единствено на гимназията, това е проблем от публично значение. Надяваме да се случи даже и по-рано от идната образователна година ", изяснява още тя.

Справка на news.bg демонстрира, че АЕГ " Гео Милев " - Бургас се подрежда на 9-а позиция от всички учебни заведения на територията на страната по междинен триумф на втората наложителна матура за 2018 година. Средният триумф на второто ДЗИ на зрелостниците от гимназията е " Отличен " (5.74) .

Резултатът на гимназията на матурата по БЕЛ е " Много добър " (5.22).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР