Английската династия Гросвенър, чието мултимилиардно състояние води началото си до

...
Английската династия Гросвенър, чието мултимилиардно състояние води началото си до
Коментари Харесай

Милиардерска династия от мъже прибягва до жени да управляват състоянието й

Английската династия Гросвенър, чието мултимилиардно положение води началото си до зестра от родителите на 12-годишна младоженка, предава главния си източник на благосъстояние по мъжката наследствена линия от епохи.

Това не се е променяло от 345 години – 31-годишният Хю Гросвенър стана седмия херцог на Уестминстър през 2016 година и макар че има две по-големи сестри, оглави фамилното благосъстояние, откакто татко му Джералд умря от сърдечен удар на 64-годишна възраст.

Сега обаче има нова наклонност във семейството Гросвенър – дамите играят все по-голяма роля в едноименната фамилна капиталова компания, която има градски парцели, провинциални имения и селскостопански технологии. Тяхното положение в размер на 11.6 милиарда $ е най-голямото в английската аристокрация, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

В последните няколко месеца Хенриета Гурлей е поела ръководството на множеството финансовите дялове на Гросвенър във външни фондове. Синди Макмилан се причисли през март като вицепрезидент на капиталовия екип в Северна Америка, до момента в който Емили Петрила стартира същия месец като вицепрезидент по правните въпроси в района.

В последните години основаната в Лондон компания, която е управлявала активи на стойност 11 милиарда $ в края на 2021 година, е наела или повишила близо половината от над 30-те дами на управителни позиции, сочат данни на Bloomberg.

“Фокусирани сме върху това да изградим разнообразна и приобщаваща работна мощ, която отразява общностите, в които развиваме активност,” споделя в свое изказване Джо Скуайър, шеф Човешки запаси в Grosvenor. “Част от този метод значи увеличение на броя на дамите на управителни позиции в нашата организация.”

Родословието на Гросвенър може да бъде проследено към 1 000 години обратно, само че семейството дължи своето благосъстояние на брак от 17-и век, когато Сър Томас Гросвенър получава минимум 300 акра блата и овощни градини западно от Лондон от родителите на Мери Дейвис.

Днес в този регион се намират лондонските квартали Мейфеър и Белгрейвия, в които живеят едни от най-заможните наематели в британската столица. Богатството е структурирано по системата на мъжкото първородство, което значи, че по-малък наследник може да измести по-голяма щерка в линията на заместничество.

В днешно време парите на семейството са главно в имотната й империя, която обгръща офиси в Лондон, жилища в Мадрид и търговски центрове в Сан Франциско. Фамилията също по този начин има вложения в акции, хеджфондове и дялов капитал.

Марк Престън е основен изпълнителен шеф на Grosvenor, а Джонатон Бонд е основен капиталов шеф. Компанията има към 90 души на управителни оперативни позиции.

Шест от шефовете в имотния екипа във Англия са дами, заемайки повече от половината от управителните позиции. Повечето от тях са наети на тези позиции от началото на 2020 година

Въпреки това, дамите в Grosvenor са печелели приблизително с 38% по-малко от мъжете към април 2021 година, съгласно отчета на компанията за равноправието сред половете. Това съставлява усъвършенстване с 4%, спрямо миналата година, само че отразява обстоятелството, че дамите заемат не толкоз управителни позиции в компанията, което е наклонност като цяло във финансовата промишленост.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР