Анди Мъри се подложи на операция за смяна на ставатаБившият

...
Анди Мъри се подложи на операция за смяна на ставатаБившият
Коментари Харесай

Анди Мъри се подложи на операция за смяна на ставата

Анди Мъри се подложи на интервенция за промяна на ставата
Бившият номер 1 в света Анди Мъри се подложи на интервенция за промяна на ставата, която е предходна изцяло сполучливо, заяви самият тенисист в обществените мрежи. Британецът бе малтретиран от болки в дясната става в последните години, като опитва разнообразни способи на лекуване, които не помогнаха.

Преди началото на Откритото състезание на Австралия този месец Мъри разкри, че счита да постави завършек на професионалната си кариера след присъединяване си на Уимбълдън през лятото, защото към този момент не може да устоя на болките в проблематичната става. В последна сметка той взе решение да се подложи на интервенция за промяна на ставата с железна, която би трябвало да позволи проблемите му с болките, само че е допустимо да не му разреши въобще да се завърне на корта.

"Вчера сутринта се подложих на интервенция за промяна на ставата. Сега се усещам много пребит и изтощен, само че се надявам, че това ще е краят на болките", написа Мъри в Инстаграм, където разгласява своя фотография от болничната стая. Двукратният олимпийски първенец показа, че е разговарял с някогашния номер 1 на двойки Боб Брайън, който предходната година се подложи на същата интервенция, а при започване на тази се завърна на корта. Натоварването на сингъл обаче е доста по-сериозно и продължаването на спортната кариера след сходна хирургическа интервенция е по-малко евентуално.

След като се пребори за първото място в международната класация в края на 2016-та година, Мъри стартира да изпитва по-сериозни болки през идващия сезон, като първо несполучливо опитва да се оправи с казуса с дълга отмора, а на идната година се подложи на интервенция, при която се пробиват дупки в ставата, с цел да се отвори повече място за кръвоносните съдове и това да облекчи болката. Този способ също не проработи и в последна сметка носителят на три трофеи от Големия шлем реши да се подложи на най-крайната стъпка - замяна на ставата. За страдание, остава вероятността дуелът на Мъри против Роберто Баутиста Агут от първия кръг на Аустрелиън Оупън да е бил последният в кариерата му. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР