Анализаторите на TrendForce прогнозират спад в предлагането на геймърски монитори

...
Анализаторите на TrendForce прогнозират спад в предлагането на геймърски монитори
Коментари Харесай

Продажбите на геймърски монитори ще спаднат с 10% тази година - вината е в инфлацията

Анализаторите на TrendForce предвиждат спад в предлагането на геймърски монитори през 2022 година. Това се случва за първи път от началото на мониторинга на тази категория артикули.

Според специалистите тази година на пазара ще бъдат доставени 20,5 милиона геймърски монитора, което е с 10% по-малко от предходната година. Основните аргументи за спада на доставките специалистите показват нарасналата инфлация в Европа и внезапното повишение на лихвените проценти в Съединени американски щати, които доведоха до спад в търсенето на потребителска електроника.
-->
Анализаторите допускат, че известността на извитите монитори ще продължи да пораства и през 2023 години. През 2021 година 41% от общите доставки на монитори ще се реализират от извити модели. До края на 2022 година делът на тези модели ще нарасне до 44%, а през 2023 година - до 46%. В отчета се показва също, че растежът в предлагането на извити монитори през тази година е подтикван от нарасналото търсене на широкоекранни екрани.

Най-популярният вид матрица, която се употребява в мониторите, съгласно анализаторите VA. Мониторите, основани на него, съставляват 48% от всички доставки на пазара. Следващи по ред са моделите, основани на IPS матрица. Те ще съставляват до 43 % от доставките през тази година. Делът на доставките на монитори, основани на TN датчик, ще възлезе на 9 % от общия размер. Анализаторите означиха и увеличение на търсенето на монитори с OLED екрани. Обемът на предлагането им би трябвало да доближи 0,4%. TrendForce счита, че през идната година делът им може да се усили пет пъти - до 2%.

През 2023 година главният мотор на търсенето на монитори ще бъде продължаващата диверсификация на пазара. По-специално, специалистите считат, че геймърските монитори могат да заемат мястото на елементарните потребителски и офис монитори, защото моделите с висока периодичност на освежаване (100 Hz и повече) стартират да притеглят повече клиенти, в сравнение с по-старите модели с периодичност на освежаване 75 Hz. В сегмента на премиум мониторите ще има по-голям избор от разнообразни размери и резолюции с най-новите OLED, QD-OLED и Mini LED матрични технологии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР