Полицията премахна барикадите и започна да разглобява укрепения лагер на

...
Полицията премахна барикадите и започна да разглобява укрепения лагер на
Коментари Харесай

Полицията и пропалестински демонстранти се сблъскаха в Калифорнийския университет

Полицията отстрани барикадите и стартира да разглобява укрепения лагер на пропалестинските стачкуващи рано в четвъртък в Калифорнийския университет в Лос Анджелис (UCLA), откакто стотици протестиращи се опълчиха на заповедите да изоставен кампуса, предава " Асошиейтед Прес ".

Акцията пристигна след часове закани от полицията, която предупреждаваше, че ще последват арести в случай че стачкуващите не се разпилян. Тълпа от повече от 1000 души се беше събрала в барикадиран палатков лагер на кампуса на университета. Видео клипове публикувани по обществените мрежи показват по какъв начин полицията се сблъсква с протестиращите. На тях се вижда по какъв начин стачкуващи образуват човешки вериги, до момента в който полицията мята зашеметителни гранати по тях в опит да разпръсне тълпите. Някои хора са били арестувани със свински опашки.

Присъствието на правоприлагащите органи и непрекъснатите предизвестия контрастираха със сцената от вторник вечерта, когато . Боевете продължиха няколко часа, преди да се намеси полицията, само че нямаше арести. Най-малко 15 протестиращи бяха ранени, а лимитираната реакция на управляващите провокира рецензии от политически водачи, както и от мюсюлмански студенти и групи за покровителство.

В Близкия изток иранската държавна телевизия и арабската Ал-Джазира излъчват фрагменти от митингите онлайн. Протестите също се наблюдават онлайн от израелските телевизионни мрежи.

Полицията нахлу в постройка, окупирана от протестиращи в Колумбийския университет във вторник вечерта, разпръсквайки проява, която беше парализирала учебното заведение.

В Университета на Уисконсин в Мадисън рано в сряда избухна сборичкване, откакто служители на реда с щитове отстраниха всички палатки с изключение на една и отблъснаха протестиращите. Четирима служители на реда са ранени. Четирима души са упрекнати в побой над служител на реда.

Асошиейтед прес регистрира минимум 38 пъти от 18 април насам, когато бяха осъществени арести по време на митинги в колежите в Съединени американски щати Повече от 1600 души бяха задържани в 30 учебни заведения.

Демонстрациите в националния кампус на Колумбийския университет започнаха на 17 април в знак на митинг против офанзивата на Израел в Газа , която последва офанзивата на Хамас против Южен Израел на.

Израел и неговите поддръжници дефинираха университетските митинги като антисемитски, до момента в който критиците на Израел споделят, че той употребява тези изказвания, с цел да заглуши опозицията. Въпреки че някои протестиращи бяха уловени от камера да вършат антисемитски изявления или закани с принуждение, уредниците на митингите, някои от които са евреи, споделят, че това е спокойно придвижване, ориентирано към отбрана на палестинските права и митинг против войната.
 В Израел Блинкън настоя да се обезпечи повече филантропична помощ за Газа
В Израел Блинкън настоя да се обезпечи повече филантропична помощ за Газа

Основният приоритет на Блинкън ще бъде да убеди израелското държавно управление да предприеме набор от съответни стъпки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР