Американското правителство силно затяга правилата за предоставяне на политическо убежище

...
Американското правителство силно затяга правилата за предоставяне на политическо убежище
Коментари Харесай

САЩ затягат правилата за предоставяне на убежище

Американското държавно управление мощно стяга разпоредбите за даване на политическо леговище на жители на други страни, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Съответното предложение е обнародвано през вчерашния ден от министерствата на правораздаването и вътрешната сигурност. По-късно през днешния ден документът от 419 страници би трябвало да бъде оповестен във Федералния указател, а 30 дни по-късно се чака новите правила да влязат в действие.

Инициативата има за цел да обнови и провежда процедурите по разглеждане на молбите за даване на леговище, като разреши на управляващите по-ефективно да разделят неоснователните от заслужаващите разглеждане, показва министерството на правораздаването в изказване.

Американски правозащитници обаче не са съгласни с това изказване. Според техни представители новите правила на процедура ще значат, че опцията за леговище в Съединени американски щати към този момент ще е отвън обсега на огромна част от лицата, които по-рано биха отговаряли на критериите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР