Американското издание National Interest в публикация на Дейвид Екс прави

...
Американското издание National Interest в публикация на Дейвид Екс прави
Коментари Харесай

NI: Защо новите руски изтребители Су-57 бяха показани в небето на Сирия

Американското издание National Interest в обява на Дейвид Екс прави опит да разнищи загадката за какво мостри от съветските най-модерни изтребители през февруари бяха два дни обществено демонстрирани в Сирия.

Изданието цитира изявление на съветския боен министър Сергей Шойгу от 25 май пред Военната гилдия на МО, че са осъществени „ практически” изстрелвания на „ перспективни многоцелеви тактически крилати ракети”.

NI обаче е изрично, че има задоволително учредения да смята обясненията на министъра за неистина. Просто Кремъл желае да показа своите „ невидими изтребители” в по-добра светлина, защото вероятността за тяхното всеобщо произвеждане става все по-малка.

Откакто първият образец извърши първия си полет през 2010 година, в завода-производител са съединени единствено 7 броя Су-57 за провеждан на тествания. Очевидно ще е нужна още не една година, с цел да стане в действителност боеготов.

Сега Су-57 към момента няма доста от проектираните типове електронно съоръжение и датчици, той за в този момент не може да носи някои типове средства за проваляне. Самолетът като предписание се показва пред аудитория с макети на бомби и ракети.

Централното командване на Водоснабдителна система на Съединени американски щати, осъществяващо надзор над въздушните интервенции на Съединени американски щати и съдружниците им в Близкия Изток деликатно следи полетите на съветски самолети в района. То обаче не възприело съществено появяването на Су-57 в Сирия през февруари. „ Присъствието на някакви нови самолети в района не въздейства на интервенциите на обединението и ние не считаме, че те съставляват заплаха за самолетите на коалицията” – декларирал в изявление за изданието Daily Beast представител на командването.

Три месеца по-късно последва изказването на Шойгу. Изтребителите били изпратени в Сирия за „ оценка на декларираните благоприятни условия... в бойна обстановка”.

Шойгу показал видеозапис от изстрелване на крилата ракета от бомбовия люк на Су-57. Според анализатори това е нова версия на ракетата Х-59 от 1990-те години.

Видеозаписът обаче с нищо не удостоверил, че стрелбата е в Сирия а не на някой далечен полигон в Русия.

Според специалиста по съветски военни самолети Том Купър пред Daily Beast, „ би било прекомерно рисковано да се изпитва нова крилата ракета в Сирия. А в случай че ракетата се изгуби? Ако падне в Турция? Или в Ливан? Или в Израел?”

Според множеството специалисти въздушните тествания на Су-57 в Сирия са агитация. На нея просто не и доближават средства да доизгради самолета, само че не желае да го признае.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР