Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира по

...
Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира по
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира в Рим

Г ригор Димитров се класира за четвъртия кръг на шампионата по тенис на клей в Рим с награден фонд от 9.09 милиона евро. Първата ракета на България победи със 7:6 (3), 6:3 квалификанта Теренс Атман (Франция).

Хасковлията поведе с пробив и 2:1 в първия сет, само че позволи равнене до 3:3. Стигна се до тайбрек, в който Димитров поведе с 5:2 и завърши частта при 7:3. 

— danieldjenev (@dido404)
В самото начало на дуела, игран при прохладно време, най-хубавият български тенисист падна и по-късно изпитваше болки в глезена, само че това не му попречи да реализира краен триумф в мача.  

Българинът, който след четири дни ще чества 33-тия си рожден ден, завоюва подаването на французина за 4:2 във втория сет. След това съумя да завърши дуела при личен начален удар от третата си опция за час и 43 минути на корта.

save me grigor dimitrov
— ana (@sinnerista)
В четвъртия кръг в италианската столица поставеният под номер осем в схемата Григор Димитров ще се изправи против спечелилия от напълно американския мач сред Себастиан Корда и Тейлър Фриц.

" Много сложен мач, само че през днешния ден беше борба. Много сложни условия. За жал стъпих изкривено и ми трябваха няколко гейма, с цел да успокоя играта. Трябваше да бъда стабилен и да не позволявам неточности. С всеки минал мач става все по-трудно, задължен съм да подвигна равнището ", сподели Димитров на корта след успеха против Атмане.

*Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР