Американският щат Монтана забранява използването на TikTok за лични устройства,

...
Американският щат Монтана забранява използването на TikTok за лични устройства,
Коментари Харесай

Монтана забранява TikTok за лични устройства

Американският щат Монтана не разрешава потреблението на TikTok за персонални устройства, оповестиха международните организации.

Камарата на представителите в щата гласоподава с 54 на 43 гласа " за " одобрение на възбраната.

След като тя влезе в действие, TikTok, както и Apple и Гугъл, които ръководят магазините за мобилни приложения, ще бъдат глобявани при нарушаване.

Първо обаче следва губернаторът на Монтана Грег Джанфорте да утвърди възбраната.

TikTok съобщи: " Ще продължим да се борим за потребителите на TikTok в Монтана, чиито права, произлизащи от Първата корекция, са застрашени от това извънредно превишаване на пълномощията на държавното управление. "

TikTok, който е благосъстоятелност на китайската софтуерна компания ByteDance, е изправен пред възходящи апели от страна на американски законодатели за възбрана на приложението в цялата страна заради опасения за евентуално въздействие на китайското държавно управление върху платформата.

Миналия месец комисия на Конгреса изслуша основния изпълнителен шеф на TikTok Шоу Чу дали китайското държавно управление получава достъп до данните на потребителите или въздейства на това, което американците виждат в приложението.

TikTok неведнъж отхвърля да споделя данни с китайското държавно управление и изрично декларира, че не би го направила.

Компанията работи по самодейност, наречена " Проект Тексас ", която основава независима конструкция за предпазване на данни на американски консуматори в Съединени американски щати на сървъри, ръководени от американската софтуерна компания Oracle.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР