Американският президент Доналд Тръмп вероятно ще окаже натиск и върху

...
Американският президент Доналд Тръмп вероятно ще окаже натиск и върху
Коментари Харесай

Alibaba вероятно е следващата технологична мишена на Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп евентуално ще окаже напън и върху други китайски компании след издадената заповед за възбрана на TikTok, а в листата му е включена и Alibaba. Това стана ясно от негово изказване, представено от „ Ройтерс “.

На въпрос по време на конференция дали обмисля още забрани на марки, свързани с Китай, като да вземем за пример учредената от бизнесмена Джак Ма, той отговори позитивно.

Дори и Вашингтон да предприеме дейности обаче, те евентуално няма да повлияят доста на годишните доходи от електронната търговия на конгломерата, защото 80% или 73.5 милиарда $ от тях се образуват от потребителите в Китай, отбелязва CNN.

В петък Съединени американски щати подредиха на притежателя на TikTok, ByteDance, да се освободи от интервенциите на приложението за къси видеа на територията на страната в 90-дневен период – още един ход, подхванат поради терзанията на Белия дом, че софтуерната корпорация дава на персонални данни на консуматори на Пекин.

По-рано този месец с декрет Тръмп забрани на преводите в Съединени американски щати на ByteDance и Tencent, която е притежател на WeChat – друга необятно употребена от американците платформа, която също бе жигосана като опасност за националната сигурност, външната политика и стопанската система на Щатите. За двете китайски компании това може да значи неспособност да изплащат законно възнагражденията на своите чиновници, което накара хора от TikTok да подадат тъжба против администрацията на американския държавен глава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР