Американският президент Доналд Тръмп подписа постановление за въвеждане на квота

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа постановление за въвеждане на квота
Коментари Харесай

Тръмп одобри квота от 45 000 бежанци годишно


Американският президент Доналд Тръмп подписа разпореждане за въвеждане на квота от най-много 45 000 бежанци в страната през идната финансова година.

"Приемането на до 45 000 бежанци в Съединени американски щати през фискалната 2018 година е целесъобразно от филантропични въпроси и други аргументи, които са в народен интерес", се споделя в изказване на Белия дом.

Очакват се не повече от 19 000 души от Африка, 5 000 от Източна Азия, от Европа и Централна Азия – 2 000, от Латинска Америка и Карибския басейн – 1 500, а от Близкия изток и Южна Азия – 17 500 души.

"Нашата съществена задача е да се обезпечи приемане единствено на тези бежанци, които дават отговор на изискванията и не основават закани за сигурността на нашата страна", написа още в известието. В него се споделя също, че даже и с новата квота Съединени американски щати останат водач в приема на бежанци.

Американските управляващи сега изследват и опциите за по-строги ограничения за сигурност и повече инспекции измежду чужденците в страната.

След встъпването си в служба, Тръмп вкара оптималната квота за 50 000 чужденци с подобен статут. Впоследствие Държавният департамент направи рекомендация за намаление на броя до 45 000 души. Както означават американските медии, от 1980 година насам оптималната квота за банкет на бежанци в Съединени американски щати в никакъв случай не е падала под 67 000 души годишно. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР