Американският президент Доналд Тръмп обяви, че ще прекрати конституционното право

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че ще прекрати конституционното право
Коментари Харесай

САЩ спират мигранти по границата с Мексико с армия

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че ще приключи конституционното право на поданство за бебета, родени в Съединените щати, с родители, които не са жители на страната или са незаконни имигранти. Седмица преди междинните избори за Конгрес това е следващото сгъстяване в политиката на Тръмп към мигрантите. Днес стартира разполагането на повече от 5000 бойци по границата с Мексико в опит да спре така наречен кортеж от няколко хиляди мигранти.

 © Българска телеграфна агенция
5200 бойци ще подсилят защитата на американската граница с Мексико поради приближаващия кортеж от хиляди мигранти от Латинска Америка.
ген. Терънс О`Шонеси, командващ Северното командване на Съединени американски щати: Това са военни елементи, които имат оръжия, и те ще бъдат ситуирани с оръжия.
Преди няколко седмици група от 160 мигранти потегли към Съединените щати от градче в Хондурас, раздирано от престъпност и сиромашия. Мигрантският поток последователно се усили до най-малко 7000 души като към него се вливаха мигранти и от Салвадор, и Гватемала.
 Американската войска разполага над 5000 военни по границата с Мексико Американската войска разполага над 5000 военни по границата с Мексико
Американската войска ще разположи над 5 200 военни по границата с Мексико, поради мигрантската вълна, която се е насочила към Съединените щати. Колонот...

Множеството към този момент е на територията на Мексико. Някои от хората остават там, само че множеството нямат желание да се отхвърлят от крайната си цел.
Хуан Рамон Мурсия, мигрант от Хондурас: Чух по новините, че на границата разполагат бойци, само че няма връщане обратно.  Множество мигранти поеха от Салвадор към Съединени американски щати Множество мигранти поеха от Салвадор към Съединени американски щати
Нова колона от мигранти от Централна Америка пое към Съединените щати.

Това не е първият кортеж с латиноамерикански мигранти към Съединените щати, само че до момента е най-големият. Президентът Тръмп заплаши, че ще спре американските държавни помощи за Хондурас, Гватемала и Салвадор, както и че ще затвори изцяло границата с Мексико. Случаят укрепи така и така консервативните позиции на Тръмп по отношение на мигрантския проблем.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Демократите желаят кервани с мигранти. Те харесват керваните. Чудя се кой спри зад този кортеж.
Критиците на американския президент го упрекват, че седмица преди частичните избори за Конгрес, с цел да поддържа републиканските претенденти, прекалено много политизира мигрантския проблем на фона на мощно разграниченото американско общество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР