Не дай боже да завали дъжд“! Вероятно това трябва да

...
Не дай боже да завали дъжд“! Вероятно това трябва да
Коментари Харесай

Софиянци хвърлят въдици по улиците, вместо риба - регистрационни табели СНИМКИ

„ Не дай боже да завали дъжд “! Вероятно това би трябвало да си споделяме, преди да забележим прогнозата за времето. В последните години дъжд се оказва „ мръсна “ дума, която всява боязън и суматоха. Помним наводненията след пороите в карловските села, миналогодишния апокалипсис по Черноморието и всички останали мини бедствия постоянно, когато завали.

Градовете се оказват неподготвени, по този начин както, когато падне първият сняг. След вчерашните порои в Западна България това изказване се оказва правилно. Улици, подлези, тротоари, трамвайни линии… всичко беше под вода. Коли бедстваха по булевардите, а гледките наподобяваха подиуми от филм за края на света. И в случай че в паметния филм „ След утрешния ден “ настана ледена ера, у нас „ След вчерашния ден “ - е потоп. Софиянци героичен съумяха с доза непукизъм да издрапат от колите си, а пешеходците да преплуват до домовете си. Хората недоумяват за какво водата не е на вярното място. Някои обаче демонстрираха креативност и пробваха да спасят обувките си с найлонови торби. На фона на софийското водно „ тържество “, в Пловдив се разминаха единствено с наводнени улици, въпреки и новоасфалтирани, те не устояха на напрежението.

„ Най-новата атракция в „ Кючука “, на новия асфалт на “Ал. Стамболийски ” - плувен басейн. Заповядайте да ловим риба! Толкова могат, или?, “ пита пловдивчанка.

В отговор и евентуално като утешение може да се каже, че в столицата, в случай че се хвърлят въдици, ще могат да се открият огромни пасажи от регистрационни табели на коли.

„ Беше необикновено, а зад блока седемте рилски езера “, възкликна различен пловдивчанин. Мъжът от „ Кючук Париж “ не показва на коя улица са езерата, само че няма и значение, защото уличното осветяване нощес на доста места не работеше, което мощно затруднява избягването на наводнени сектори.

На фона на изброеното досега, в Асеновград – вода няма! Колкото и необикновено да звучи, хората там стартират да се съмняват в чистотата си. Някои даже се майтапят, че ще се познаят по миризмата. И до момента в който множеството се чудят по какъв начин да си вземат топъл душ, други алармират за ВиК повреда, от която блика вода.

„ Идиоти такива, в 20.00 часа ли е най-подходящото време да спрете водата, когато всички са си у дома и се употребява на макс. Абсолютни некадърници! “

„ Ами да не плащаме този месец. “

„ Да не се окаже единствено, че с изключение на без вода, ще останем и без ток, като виждам по какъв начин премигва непрекъснато... Тогава циркът ще е цялостен. “

Такива отзиви и опасения показаха асеновградчани. И с право! А в това време гражданин на родопския град се развихри под светещото небе. Мъжът е снимал впечатляващи фрагменти на гръмотевици, които разгласява в мрежата. И вместо да се тормози на битово равнище, а и може би, с цел да разсее аудиторията, попита: „ Приличали ви на нещо светкавицата от довечера, която снимах над Баделема? “

Разбира се, че наподобява на нещо. Сред догатките са Торбалан, Путин, змей, лице… и може би най-точното попадение е:

„ Профил на човек, на който най-сетне би трябвало да му влезе нещо в главата! “

Надяваме се след претърпяното виновните да са си взели урок, и да не позволяват дъждовете да се трансформират в злополучие.

Вижте и препоръките към водачите на " Аз на пътя - научи ме да карам ":

Днес е дъждовно улиците станаха реки, образуваха се гьолове, не е готино. Още по-малко готино е, в случай че колата глътне вода, тъй като след това ремонтът е безценен.

За това желая да припомня няколко неща:

1. Когато навлизате в дълбока вода - правете го постепенно и гладко, старайте се да се движите с непрекъсната скорост и да не разрешават водата да се качва на предния похлупак, качи ли се до там - рисково е!
2. Ако сте с високо транспортно средство (сув, камион и прочие), не карайте, все едно сте сами на пътя ясно, че за вас не е проблем, само че ще удавите близките коли. Специално камионджиите доста обичат да джапат крепко в локвите и не еднократно съм виждал по какъв начин влизат с висока скорост и основават големи талази. Това е рисково за близките!
3. Знайте от кое място " диша " колата ви. Знайте къде минават въздуховодите за мотора и свикнете с концепцията в какъв брой дълбока вода може да влезете. Защото влезе ли вода в мотора, тя не се компресира и се получава хидравличен удар, маслото е огромно и оставате в локвата.
4. Не карайте на отворени прозорци, че може да ви плисне вода от прилежащи преминаваща кола.
5. Старайте се да карате доста постепенно и деликатно към пешеходци за д ане ги изплискате. Неприятно е!

Ако имате алтернатива да заобиколите огромна локва - направете го, по-добре 5 минути повече каране, в сравнение с главен ремонт на мотора!



Снимки: Анжело Тошев, Samuel Pankov, Vanko Stoyanov, Dafinka Leshkova, Emi Tsvetkova, Лилия Йотова, Петър Петров, Nikolay Zahov
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР