Хората с трайни увреждания могат да упражнят правото си на

...
Хората с трайни увреждания могат да упражнят правото си на
Коментари Харесай

Хората с увреждания могат да гласуват с подвижна избирателна кутия

Хората с трайни увреждания могат да упражнят правото си на глас с преносима изборна кутия , оповестиха от Централната изборна комисия.

До 25 май гласоподавателите с трайни увреждания , които не им разрешават да упражнят изборното си право в изборното помещение, могат да подадат документално искане (Приложение № 30-ЕП или Приложение № 31-НС от изборните книжа), с цел да бъдат вписани в изборните описи за гласоподаване с преносима изборна кутия.

Всички общини ще одобряват документи на 24 май и на 25 май до 17:00 часа поради изтичащите периоди.

Заявлението се подава до съответната общинска администрация по непрекъснатия адрес/адрес на престояване за жителите на друга държава-членка на Европейски Съюз или по сегашния адрес (когато е подадено заявление за гласоподаване по сегашен адрес и гласоподавателя е вписан в изборния лист по сегашния му адрес).
в общинската администрация, саморъчно подписано заявление, което може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата; електронно заявление през интернет страницата на съответната общинска администрация. При електронно заявление не се изисква електронен автограф.
Имената на гласоподавателя, подал заявление за гласоподаване с преносима изборна кутия, се заличават от двата изборни листата - за избори за членове на Екологичен потенциал и за избори за народни представители.
 В половината секции зад граница няма да се гласоподава за Европейски парламент
В половината секции зад граница няма да се гласоподава за Европейски парламент

Машинно гласоподаване ще има в 245 секции в чужбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР